Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Hotărârea integrală a Comisiei Sănătate Publică Chișinău: Iată ce se schimbă

© Sputnik / Mihai Carausambulanță, imagine simbol
ambulanță, imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 15.02.2022
Abonare
Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a municipiului Chișinău s-a convocat astăzi în ședință și a adoptat noi măsuri de protecție împotriva coronavirusului.
Pe teritoriul municipiului Chișinău se menține gradul de alertă „Cod Roșu”. În acest sens, CESP Chișinău a decis astăzi noi măsuri care se referă la funcționarea cafenelelor și restaurantelor, a unităților medicale, dar și altele.

Hotărârea nr. 55 din 15 februarie 2022 a CESP Chișinău

1.
Se ia act, prin transpunere, de Hotărârea nr. 3 din 14.02.2022 a Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică.
2.
Se reiterează, în mod special, portul obligatoriu al măştilor de protecție în toate spațiile publice închise pe întreg teritoriul municipiul Chişinău, în locurile aglomerate și în transportul public. Masca trebuie să acopere atât gura, cât şi nasul. Portul măştilor de protecție este o măsură obligatorie în perioada pandemică COVID-19, un element esențial de responsabilitate şi siguranţă comunitară.
3.
Direcția generală asistență medicală și socială, în comun cu directorii spitalelor clinice municipale, incluse în circuitul COVID, vor dispune sistarea graduală a secțiilor de tratament al pacienților cu SARS CoV-2 şi crearea circuitelor COVID şi non-COVID, prin reorganizare internă, cu efectuarea modificărilor necesare în statele de funcții şi în devizul de cheltuieli al instituției medicale subordonate. Secțiile de Terapie Intensivă din toate spitalele clinice municipale COVID-19 vor continua activitatea la capacitatea deplină.
4.
Managerii Asociațiilor Medicale Teritoriale, Centrelor de Sănătate din suburbii, Centrelor medicale private de asistenţă medicală primară din municipiu vor asigura extinderea continuă a vaccinărilor anti-COVID-19 în municipiului Chişinău în scopul sporirii ratei de vaccinare a populațici.
5.
Se permite, începând cu 16 februarie 2022, activitatea unităților de alimentatie publică de pe teritoriul municipiului, conform regimului de lucru notificat, cu respectarea prevederilor Regulamentului de comerţ local al municipiului Chişinău, cu obligativitatea deținerii de către toţi clienții şi angajații HORECA a certificatului COVID-19 şi respectarea strictă a tuturor măsurilor de prevenire şi control a infecției SARS COV-2.
6.
Se atenţionează populația și vizitatorii municipiul Chişinău asupra respectării stricte şi obligatorii a măsurilor de sănătate publică pentru controlul şi prevenirea infecției cu SARS COV-2.
7.
Se solicită autorităților din domeniul ordinii publice şi organelor cu funcții de control asigurarea supravegherii respectării de către persoanele fizice şi juridice de pe teritoriul municipiului a măsurilor de prevenire şi control al infecţiei SARS COV-2, în conformitate cu prevederile în vigoare a Hotărârilor Comisiei nationale extraordinare de sănătate publică şi a Comisiei extraordinare de sănătate publică a municipiului Chişinău.
8.
Hotărârile Comisiei extraordinare de sănătate publică a municipiului Chişinău sunt executorii pentru autoritățile administraţiei publice locale, pentru persoanele fizice şi juridice din municipiu, indiferent de domeniul de activitate şi forma juridică de organizare.
9.
Prevederile prezentei Hotărâri intră în vigoare la data adoptării și se publică pe pagina web a Primăriei municipiului Chişinău.
10.
Nerespectarea măsurilor obligatorii expuse in prezenta Hotărâre constituie pericol pentru sănătatea publică şi serveşte temei pentru sancţiuni de contravenţionale şi/sau penale aplicate persoanelor fizice şi juridice.
11.
Direcția Relaţii publice şi buget civil a Primărici municipiului Chişinău va asigura informarea populației despre prevederile prezentei Hotărâri.
Stare de urgență în Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 15.02.2022
Coronavirus
Comisia de Sănătate Publică Chișinău, în ședință: Ce decizii au fost luate
Fluxul de știri
0