Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Comisia de Sănătate Publică Chișinău, în ședință: Ce decizii au fost luate

© Sputnik / Mihai CarausStare de urgență în Chișinău
Stare de urgență în Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 15.02.2022
Abonare
Comisia Extraordinară de Sănătate Publică Chișinău a instituit noi măsuri împotriva COVID pe teritoriul municipiului. Acestea se referă inclusiv la funcționarea cafenelelor și restaurantelor, a unităților medicale.
CHIȘINĂU, 15 feb - Sputnik. Unitățile de alimentație publică din municipiul Chișinău revin la regimul de lucru obișnuit. Acestea vor activa conform programului lor stabilit anterior.
O decizie în acest sens a fost luată de Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a municipiului Chișinău, după ce pe 14 februarie Comisia Națională de Sănătate Publică a hotărât că începând din 16 februarie se abrogă hotărârea din 20 ianuarie.
Pentru instituirea gradului de alertă la nivel de administrație publică locală și luarea deciziilor privind măsurile necesare în contextul COVID-19, Comisiile teritoriale mai au la dispoziție câteva ore.
Comisia Teritorială Chișinău a decis menținerea gradului de alertă „Cod Roșu” la nivel de municipiu și a actualizat lista măsurilor necesare pentru a preveni răspândirea coronavirusului.
Potrivit punctului 5 al Hotărârii din 15 februarie a Comisiei Teritoriale Chișinău, se permite, începând cu 16 februarie 2022, activitatea unităților de alimentație publică de pe teritoriul municipiului, conform regimului de lucru notificat. Însă doar cu respectarea prevederilor Regulamentului de comerț local al municipiului Chișinău. De asemenea, punctul 5 prevede că toți clienții și angajații HoReCa trebuie să dețină obligatoriu certificat COVID-19.
O altă decizie ține de activitatea secțiilor COVID din spitalele din țară. Astfel, s-a decis sistarea graduală a secțiilor de tratare a pacienților cu SARS CoV-2 şi crearea circuitelor COVID şi non-COVID, prin reorganizare internă, cu efectuarea modificărilor necesare în statele de funcții şi în devizul de cheltuieli al instituției medicale subordonate.
Secțiile de Terapie Intensivă din toate spitalele clinice municipale COVID-19 vor continua activitatea la capacitatea deplină. Comisia de Sănătate Publică Chișinău reiterează, în mod special, portul obligatoriu al măştilor de protecție în toate spațiile publice închise pe întreg teritoriul Capitalei, în locurile aglomerate și în transportul public.
acces interzis - Sputnik Moldova, 1920, 14.02.2022
Coronavirus
CNESP a adoptat noi decizii: Ce se schimbă din 16 februarie
Fluxul de știri
0