Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Consiliul Superior al Procurorilor ar putea fi reorganizat - detalii

Justiție - Sputnik Moldova, 1920, 15.02.2022
Abonare
Discuții privind reorganizarea Consiliului Superior al Procurorilor au avu loc între ministrul Justiției și reprezentanții CSP.
CHIȘINĂU, 16 feb - Sputnik. Consiliul Superior al Procurorilor, colegiile, dar și inspecția procurorilor ar putea trece printr-un proces de reorganizare. Discuții în acest sens au avut loc astăzi, 15 februarie între ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, și reprezentanți ai Consiliului Superior al Procurorilor, Procuraturii Generale, Procuraturii Anticorupție și ai Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale.
Discuțiile s-au axat pe actualele mecanisme de responsabilizare disciplinară a procurorilor și deficiențele identificate. În context, a fost analizată posibilitatea reorganizării Consiliului Superior al Procurorilor, a colegiilor și a inspecției procurorilor, dar fără detalii despre ce exact presupune această reorganizare, este precizat într-un comunicat al Ministerului Justiției.
Un alt subiect în cadrul discuțiilor s-a referit la selecția, cariera și evaluarea performanțelor procurorilor.
„Îmbunătățirea mecanismului de răspundere disciplinară a judecătorilor și procurorilor este unul dintre obiectivele Strategiei pentru asigurarea independenței și integrității sectorului justiției pentru anii 2022-2025”, a precizat ministrul Justiției în cadrul întrevederii.
La fel, s-a convenit asupra inițierii procedurii de modificare a legislației cu privire la Procuratură, în scopul îmbunătățirii mecanismelor de răspundere disciplinară a procurorilor.
Fadei Nagacevschi - Sputnik Moldova, 1920, 09.02.2022
Politică
Nagacevschi: Guvernul face presiuni asupra justiției în privința tarifelor majorate
Fluxul de știri
0