Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Caz șocant în Capitală: Un bărbat ar fi încercat să ademenească copii în mașina sa

© Inquam Photos / George CalinGrădiniță
Grădiniță  - Sputnik Moldova, 1920, 15.02.2022
Abonare
Un bărbat suspect a încercat să ademenească niște copii în mașina sa în preajma unei grădinițe din sectorul Botanica al Capitalei.
CHIȘINĂU, 15 feb - Sputnik. Un bărbat suspect a încercat să ademenească mai mulți copii în mașina sa. Totul s-a întâmplat în preajma unei grădinițe din sectorul Botanica al Capitalei. Sputnik Moldova a aflat despre acest caz de la părintele unui copil care frecventează această grădiniță. Redacția a contactat-o pe directoarea instituției preșcolare.

”A fost o atenționare de la un părinte, care este administratorul unui bloc de la noi de pe sector. Bărbatul stătea de vorbă cu copiii, îi ademenea să intre în mașină și le promitea că îi duce acasă. Informația nu este verificată de mine personal, sunt niște fotografii de pe camerele de luat vederi și confirmările de la cei care au văzut, adică vecinii din jurul instituției noastre”, ne-a povestit managerul instituției.

Directoarea grădiniței a mai declarat că în timp ce bărbatul încerca să ademenească copii, în preajmă era o vecină care ducea gunoiul și a oprit o mașină de poliție.

”Eu ca și manager am acces la toate grupele de Viber cu părinții. Respectiv la toate cele 12 grupe am trimis o atenționare cu rugămintea ca părinții să fie precauți atunci când lasă copii singuri afară”, declară directoarea.

Și educatorii grădiniței au fost atenționați să fie mai vigilenți, iar în timpul plimbărilor de afară să fie mai precauți ca de obicei. Directoarea grădiniței ne-a mai spus că este pentru prima dată când se întâmplă așa ceva în preajma instituției preșcolare.
Corespondentul Sputnik Moldova a încercat să afle dacă oamenii legii au fost sesizați ca să intervină. Ofițerul de presă al Poliției Capitalei, Natalia Stati, a declarat că deocamdată nu a fost înregistrat un astfel de caz, dar oamenii legii de la Inspectoratul de Poliție Botanica s-au autosesizat și vor verifica toate detaliile.
Stare de urgență în Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 15.02.2022
Coronavirus
Comisia de Sănătate Publică Chișinău, în ședință: Ce decizii au fost luate
Fluxul de știri
0