Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Șoigu i-a raportat lui Putin despre incidentul cu submarinul american

© POOL / Accesați arhiva multimediaVladimir Putin și Serghei Șoigu
Vladimir Putin și Serghei Șoigu - Sputnik Moldova, 1920, 14.02.2022
Abonare
Ministrul Apărării al Rusiei, Serghei Șoigu, i-a raportat președintelui rus Vladimir Putin despre incidentul cu implicarea submarinului american în Extremul Orient.
CHIȘINĂU, 14 feb - Sputnik. În timpul exercițiilor militare ale flotei ruse din Oceanul Pacific, în zona insulei Urup din lanțul insulelor Kurile, a fost detectat un submarin, presupus al SUA, a raportat ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, în timpul unei întrevederi cu președintele Rusiei, Vladimir Putin.

„Submarinul a fost obligat să părăsească apele (Rusiei n.r.). Este o activitate absolut neclară, lipsită de orice temei în Extremul Orient”, a spus ministrul.

Potrivit lui, submarinul a înaintat destul de mult în apele teritoriale a țării, la o distanță de patru kilometri.
Anterior, Ministerul Apărării anunțase că a descoperit un submarin al SUA de tip “Virginia” în apele teritoriale rusești. Echipajului i s-a cerut în limba rusă și engleză să se ridice la suprafață, însă mesajele au fost ignorate. După ce fregata “Marșal Șapoșnikov” a utilizat “mijloacele necesare”, submarinul “a părăsit cu o mare viteză apele teritoriale ale Rusiei”.
Ulterior, atașatul militar al SUA la Moscova a primit o notă de protest din partea autorităților ruse. Ministerul Apărării a subliniat că acțiunile părții americane pot fi catalogate ca o încălcare gravă a normelor dreptului internațional și a amintit că Rusia „își rezervă dreptul de a întreprinde toate măsurile necesare în apele sale teritoriale pentru a asigura securitatea statului”.
Submarin american - Sputnik Moldova, 1920, 12.02.2022
Rusia
Un submarin american, descoperit în apele teritoriale ale Rusiei
Fluxul de știri
0