Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Un submarin american, descoperit în apele teritoriale ale Rusiei

© Photo : U.S. NavySubmarin american
Submarin american - Sputnik Moldova, 1920, 12.02.2022
Abonare
Ministerul rus al Apărării a descoperit un submarin american de tip „Virginia” în apropiere de insula Urup.
CHIȘINĂU, 12 feb – Sputnik. Ministerul rus al Apărării a comunicat că pe 12 februarie, în apele teritoriale ale Federației Ruse, în apropiere de insula Urup din lanțul insulelor Kurile, a fost descoperit un submarin american de tip ”Virginia”.
”Pe 12 februarie 2022, la ora 10:40 (ora Moscovei), în zona de desfășurare a exercițiilor planificate ale Flotei Pacificului, în apele teritoriale ale Federației Ruse, regiunea insulei Urup a lanțului Kurile, a fost descoperit un submarin al Forțelor Maritime a SUA de tip ”Virginia”, este menționat în comunicat.
Potrivit sursei, echipajului submarinului i-a fost transmis un mesaj în limbile rusă și engleză, în regim de comunicare sonoră subacvatică: "Vă aflați în apele teritoriale ale Rusiei. Ieșiți imediat la suprafață!". Cererea părții ruse a fost ignorată.
„În conformitate cu documentele de directivă privind protecția frontierei de stat a Federației Ruse în mediul subacvatic, de către echipajul fregatei Flotei Pacificului ”Mareșalul Șapoșnikov” au fost utilizate mijloacele corespunzătoare”, este specificat în comunicat.
Se mai precizează că submarinul american a folosit un simulator autopropulsat pentru a diviza ținta pe mijloacele de control radar și acustic și a părăsit la viteză maximă apele teritoriale ale Rusiei.
Ministerul de resort a mai adăugat că detașamentul de nave ale Flotei Pacificului continuă exercițiile planificate și realizează controlul mediului subacvatic pentru a preveni încălcările frontierei de stat.
Flota Militară a Federației Ruse din Oceanul Pacific va fi completată cu noi submarinele nucleare modernizate 949AM „Antei” - Sputnik Moldova, 1920, 17.01.2022
Editoriale
“Este de ajuns o singură salvă” – O nouă armă a rușilor împotriva portavioanelor
Fluxul de știri
0