Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Fostul șef al Serviciului de Protecție și Pază de Stat, trimis în judecată

justiție - Sputnik Moldova, 1920, 14.02.2022
Abonare
Procuratura Generală anunță despre trimiterea în judecată a fostului director al Serviciului de Protecție și Pază de Stat.
CHIȘINĂU, 14 feb - Sputnik. Fostul director al Serviciului Protecție și Pază de Stat a fost trimis în judecată pentru depășirea atribuțiilor de serviciu. Despre aceasta anunță Procuratura Anticorupție. Cauza penală a fost trimisă în judecată, luni, 14 februarie, pentru săvârșirea infracțiunii de depășire a atribuțiilor de serviciu.
Potrivit Procuraturii, în perioada 2019-2020, folosindu-se de calitatea de persoană cu funcție de demnitate publică și acționând contrar prevederilor Legii cu privire la simbolurile de stat, fostul director al Serviciului a încălcat cerințele speciale impuse de lege și a încheiat contracte cu un agent economic. În acest fel au fost procurate insigne de apartenență corporativă a ofițerului la ținuta civilă și insigne cu număr individual de identificare a ofițerului de protecție, ce nu corespund descrierii potrivit Decretului Președintele Republicii Moldova, încălcând și normele heraldice.
Procuratura anunță că insignele vizate, achiziționate de către fostul director al Serviciului de Protecție și Pază de Stat, au fost scoase din uz. Acest lucru a cauzat un prejudiciu considerabil bugetului Serviciului de Protecție și Pază de Stat. Acesta se ridică la o sumă de 190 772 de lei.
izolator - Sputnik Moldova, 1920, 10.02.2022
Politică
Foștii deputați Artur Reșetnicov, Sergiu Sîrbu și Vladimir Vitiuc rămân în izolator
Fluxul de știri
0