Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova, 1920
Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Foștii deputați Artur Reșetnicov, Sergiu Sîrbu și Vladimir Vitiuc rămân în izolator

© Sputnik / Евгений Биятов / Trecere la banca de fotografiiizolator
izolator - Sputnik Moldova, 1920, 10.02.2022
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Judecătorii Curții de Apel Chișinău au respins recursul avocaților celor trei foști deputați privind eliberarea lor.
CHIȘINĂU, 10 feb - Sputnik. Foștii deputați Artur Reșetnicov, Sergiu Sîrbu și Vladimir Vitiuc rămân în izolator pentru încă 30 de zile. Informația a fost confirmată pentru Sputnik Moldova de procurorul responsabil de comunicarea cu mass-media al Procuraturii Generale, Mariana Cherpec.
Decizia a fost luată, cu puțin timp în urmă, de judecătorii de la Curtea de Apel Chișinău.
Tot astăzi, magistrații Curții de Apel Chișinău s-au expus și pe dosarul fostei deputate Violeta Ivanov. Aceasta a fost eliberată din izolatorul CNA și a fost plasată în arest la domiciliu pe un termen de 20 de zile.
Amintim că săptămâna trecută, cinci foști deputați au fost reținuți și apoi plasați în izolatorul CNA, fiind suspectați de îmbogățire ilicită. Este vorba despre foștii deputați Anatolie Zagorodnîi, Violeta Ivanov, Vladimir Vitiuc, Artur Reșetnicov și Sergiu Sîrbu.
Precizăm că procurorii din cadrul Procuraturii Anticorupție, în comun cu ofițerii Serviciul de Informații și Securitate și ai Agenției de Recuperare a Bunurilor Infracționale, au descins în cadrul investigării faptelor de îmbogățire ilicită a 13 foști deputați din Parlamentul Republicii Moldova. Astfel, sunt vizate 47 de bunuri imobile și 13 autoturisme.
Violeta Ivanov - Sputnik Moldova, 1920, 10.02.2022
Societate
Ultima oră: Fostei deputate Violeta Ivanov i-a fost schimbată măsura preventivă
Conform rezultatelor preliminare ale investigațiilor, cheltuielile ex-deputaților cercetați depășesc veniturile licite ale acestora în unele cazuri cu 350 de mii de lei, iar în alte cazuri această diferența atinge valoare de circa 4,6 milioane de lei.
Astfel, săptămâna trecută, magistrații au decis să o plaseze în arest preventiv pe Violeta Ivanov pentru un termen de 20 de zile, iar ceilalți patru foști deputați s-au ales cu arest preventiv în izolator pentru un termen de 30 de zile.
Fluxul de știri
0