Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Regatul Unit a trimis trupe cu destinație specială în Ucraina

CC BY 2.0 / U.S. Army photo by Sgt. 1st Class Caleb Barrieau / Brigada de Operații Speciale a Armatei UK
Brigada de Operații Speciale a Armatei UK - Sputnik Moldova, 1920, 06.02.2022
Abonare
Presa internațională relatează pe surse că Marea Britanie a trimis în Ucraina peste o sută de militari din trupele cu destinație specială.
CHIȘINĂU, 6 feb – Sputnik. Informația a fost făcută publică de Mirror cu trimitere la surse proprii.
„Trupe cu destinație specială ale Regatului Unit au fost desfășurate în regiune pentru a ajuta și a consilia forțele armate ucrainene”, a spus sursa Mirror, care este citată de RIA Novosti.
Potrivit publicației, militarii britanici îi învață pe colegii lor ucraineni „tactici de luptă contra insurgenților, de luptă cu lunetiștii și diversioniștii”.
Potrivit Mirror, reprezentanți ai Serviciului Aerian Special (SAS), ai Serviciului Special de Ambarcațiuni (SBS), Regimentului Special de Recunoaștere și ai grupului de sprijin al Forțelor Speciale lucrează deja în Ucraina în calitate de consilieri militari.
soldați americani  - Sputnik Moldova, 1920, 05.02.2022
Internațional
Noi trupe americane încep să sosească în Polonia - video
Kievul și statele occidentale și-au exprimat recent îngrijorarea cu privire la intensificarea „acțiunilor agresive” ale Rusiei în apropierea granițelor Ucrainei.
Moscova respinge categoric planurile atribuite Rusiei de escaladare a situației din Ucraina și declară în permanență că nu amenință pe nimeni, iar toate astfel de declarații sunt folosite ca scuză pentru a plasa mai multe echipamente militare NATO în apropierea granițelor rusești.
După cum a spus mai devreme ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, Rusia nu creează niciun pretext pentru o situație de conflict în jurul Ucrainei. Potrivit acestuia, Rusia nu exclude ca isteria din jurul Ucrainei, promovată de Occident, să aibă ca scop acoperirea liniei Kievului de sabotare a acordurilor de la Minsk privind Donbas-ul.
Potrivit purtătorului de cuvânt al președintelui Federației Ruse, Dmitri Peskov, isteria informațională a SUA și NATO privind Ucraina este plină de minciuni și falsuri. Federația Rusă a declarat că Statele Unite și Occidentul promovează în mod isteric subiectul amenințării și escaladării în Ucraina.
автозаправка - Sputnik Moldova, 1920, 06.02.2022
Analize și opinii
Prețurile astronomice la benzină – marea escrocherie a guvernanților PAS
Fluxul de știri
0