Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Anunț de ultimă oră al Moldovagaz privind plata consumului de gaze pentru ianuarie

© Sputnik / Mihai CarausFacturi la gaz
Facturi la gaz - Sputnik Moldova, 1920, 14.02.2022
Abonare
Președintele Moldovagaz Vadim Ceban a făcut un anunț legat de plata consumului de gaze din luna ianuarie.
CHIȘINĂU, 14 feb - Sputnik. „Moldovagaz” a efectuat astăzi către „Garprom” ultima plată pentru consumul de gaze din luna ianuarie a acestui an. Anunțul a fost făcut de șeful Moldovagaz, Vadim Ceban, pe canalul său de Telegram.

Potrivit lui Ceban, până în data de 20 februarie „Moldovagaz” trebuie să achite plata în avans pentru 50% din consumul pentru luna curentă. Această sumă se ridică la 51,1 de milioane de dolari americani.

Anterior, Republica Moldova a achitat companiei „Gazprom" 35 de milioane de dolari americani pentru o parte din consumul de gaz din ianuarie și urma să mai achite încă 9 milioane pentru ultimele zile ale lunii precedente.
„Moldovagaz” a făcut apel către toți consumatorii racordați la rețeaua de gaze să plătească facturile la timp, în condițiile în care au rămas zile numărate până la expirarea termenului de achitare.
Întreprinderea subliniază că trebuie să-și onoreze obligațiunile financiare față de ”Gazprom” pentru a putea asigura furnizarea neîntreruptă a gazelor naturale.
benzină - Sputnik Moldova, 1920, 14.02.2022
Societate
ANRE explică de ce cresc prețurile la carburanți - prognozele vor întrista șoferii
Fluxul de știri
0