Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Lavrov: Rusia pregătește reacția la răspunsurile NATO și SUA

© Sputnik / Maksim Blinov / Accesați arhiva multimediaSerghei Lavrov
Serghei Lavrov - Sputnik Moldova, 1920, 14.02.2022
Abonare
Șeful Diplomației ruse, Serghei lavrov, a declarat că reacția Rusiei la răspunsurile SUA și NATO a fost formulată într-un text de 10 pagini.
CHIȘINĂU, 14 feb - Sputnik. Reacția Rusiei la răspunsurile SUA și NATO privind garanțiile de securitate a fost formulată și ea cuprinde 10 pagini, a declarat ministrul Afacerilor Externe a Federației Ruse, Serghei Lavrov, la întâlnirea cu președintele Federației Ruse, Vladimir Putin.

"El (răspunsul Federației Ruse – n.n.) este formulat pe zece pagini", i-a raportat Lavrov lui Putin, răspunzând la întrebarea dacă este adevărat că Rusia a elaborat deja proiectul de răspuns la scrisorile SUA și NATO.

Potrivit RIA Novosti, sâmbătă, făcând totalul discuției telefonice dintre președintele Federației Ruse și a Statelor Unite ale Americii, consilierul lui Vladimir Putin, Iurii Ușakov le-a declarat jurnaliștilor că în timpul apropiat Rusia va trimite răspunsul său SUA și NATO privind garanțiile de securitate.
La sfârșitul anului 2021, Rusia a publicat proiectul de acord cu SUA și de înțelegeri cu NATO privind garanțiile de securitate. Moscova, cere, în special, de la partenerii occidentali garanții juridice privind renunțarea la extinderea NATO la Răsărit, neadmiterea Ucrainei la NATO și neadmiterea bazelor militare ale NATO în țările post-sovietice.
De asemenea propunerile rușilor conțin un punct care ce stipulează neadmiterea amplasării la hotar cu Rusia a sistemelor de atac ale NATO și retragerea forțelor Alianței din Europa de Est la situația anului 1997. La sfârșitul lui ianuarie, SUA și NATO au transmis răspunsurile în scris la propunerile Rusiei cu privire la garanțiile de securitate.
Serghei Lavrov - Sputnik Moldova, 1920, 14.02.2022
Politică
Ce șanse sunt ca Rusia să ajungă la o înțelegere cu Occidentul - Lavrov
Fluxul de știri
0