Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Incendii puternice în apropiere de Chișinău: Mai multe hectare au fost mistuite

© Photo : IGSU al MAI al RMIncendiu în apropiere de Chișinău
Incendiu în apropiere de Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 14.02.2022
Abonare
Mai multe hectare de vegetație uscată din apropierea Chișinăului au fost cuprinse de flăcări.
CHIȘINĂU, 14 feb - Sputnik. Mai multe hectare de vegetație din apropierea Chișinăului au fost cuprinse de flăcări. Pompierii Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au fost solicitați pentru stingerea incendiului în apropiere de șoseaua Balcani din Capitală.

„Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 13:30. Potrivit primelor informații, focul a mistuit iarba uscată pe o suprafață de peste 10 hectare”, anunță serviciul de presă al IGSU.

Pentru intervenție au fost trimise două echipe de pompieri care au reușit localizarea arderii în scurt timp. În urma incendiului nu au fost raportate victime. Circumstanțele cazului urmează a fi stabilite.
În acest context, IGSU atenționează repetat oamenii să nu aprindă vegetația uscată și gunoiul menajer. În condiții de vânt și umiditate redusă aceste focare se pot răspândi cu repeziciune. În situații de risc persoanele sunt îndemnate să sune Serviciul 112. Potrivit Inspectoratului, în ultimele 24 de ore salvatorii și pompierii au intervenit în 58 de misiuni pentru stingerea ierbii și stufărișului uscat.
Incendiu de vegetație - Sputnik Moldova, 1920, 12.02.2022
Societate
Sute de hectare în flăcări: Cum sunt salvate localitățile de la incendii - video
Fluxul de știri
0