Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Sute de hectare în flăcări: Cum sunt salvate localitățile de la incendii - video

© Photo : Facebook / ISU TulceaIncendiu de vegetație
Incendiu de vegetație - Sputnik Moldova, 1920, 12.02.2022
Abonare
Și în ultimele 24 de ore au fost înregistrate incendii de vegetație cu risc sporit de extindere.
CHIȘINĂU, 12 feb - Sputnik. Fâșii arate de protecție pe distanțe de sute de metri sunt formate de angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență în apropierea localităților din țară. Salvatorii și pompierii IGSU fac asta pentru a proteja localitățile, spațiile forestiere dar și întreprinderile de producere de riscul incendiilor.
O astfel de măsură se ia după ce aproape zilnic pompierii sunt chemați să intervină la lichidarea incendiilor de vegetație din țară, care se extind cu repeziciune din cauza vântului, dar și a faptului că vegetația este uscată.
Doar în ultimele 24 de ore, 269 de hectare de vegetație au fost compromise de ardere. Angajații IGSU au întreprins 42 de misiuni pentru localizarea și stingerea focarelor care riscau să se extindă spre spații forestiere și case de locuit.
La Cedâr-Lunga, în apropierea localității Bejghios, s-au aprins peste o sută de hectare de iarbă uscată. Pompierii au luptat cu flăcările ore în șir. De intervenția pompierilor în ultimele 24 de ore a fost nevoie și în localitatea Sărata Nouă, raionul Fălești, unde 20 de hectare de vegetație au fost cuprinse de flăcări.
La Cahul, angajații IGSU din sudul țării au lichidat mai multe focare extinse în apropiere de localitățile Brânza, Borceag și Giurgiulești, iar la Anenii Noi, Cobusca Veche pompierii au intervenit pentru a stopa arderea a peste 10 hectare de vegetație.
Inspectoratul General pentru Situații de Urgență atenționează oamenii să nu aprindă iarba, stufărișul și gunoiul menajer. În condiții de umiditate redusă și vânt aceste focare se pot răspândi cu repeziciune. În situații de risc persoanele sunt îndemnate să sune de urgență la Serviciul 112.
Incendiu în lunca lacului Beleu - Sputnik Moldova, 1920, 04.02.2022
Societate
Incendiu de proporții în lunca lacului Beleu - foto, video
Fluxul de știri
0