Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Fostul procuror-șef al Capitalei, chemat la audieri în calitate de bănuit

© Screenshot / Privesc.EuIon Diacov
Ion Diacov - Sputnik Moldova, 1920, 14.02.2022
Abonare
Fostul șef al Procuraturii Chișinău Ivan Diacov a fost citat la Procuratura Generală.
CHIȘINĂU, 14 feb - Sputnik. Fostul procuror-șef al Chișinăului Ivan Diacov este așteptat la Procuratură în data de 15 februarie. Acesta va fi audiat în calitate de bănuit într-un dosar penal ce ține de abuz de putere și abuz în serviciu.
Anunțul a fost făcut chiar de Ivan Diacov pe pagina sa de Facebook. În citația pe care a publicat-o Diacov este indicat că a fost deschisă o cauză penală în legătură cu un alt dosar împotriva cetățeanului Nicolai Bodrug, care era urmărit penal pentru escrocherie în proporţii deosebit de mari.
”Mi se propune să vin cu avocat, ceea ce presupune, că îmi pot pune și cătușe, doar articolul 328 al.3,p.d, (exces de putere sau depășirea atribuțiilor de serviciu), care mi se impută prevede de la 6 la 12 ani pușcărie! Nu-i glumă!”, a scris Ivan Diacov pe Facebook.
Diacov a mai precizat că ”Articolul 34 din Legea cu privire la Procuratură indică, că procurorul (adică el) este subiect special al procesului penal și pentru a fi cercetat, recunoscut bănuit este condiționat, că împotriva lui poate declanșa urmărirea penală în exclusivitate personal numai procurorul general”.
Fostul procuror scrie că nu crede că este întâmplător că în aceiași zi a primit două citații.
”În aceiași zi am primit citație la judecată, fiind acționat de către fostul șef al lui Robu, Viorel Morari. Acesta insistă să-i plătesc 50 000 lei pentru lezarea onoarei și demnității, pe care el cică le are”, precizează Diacov.
Ivan Diacov spune că ar fi curios să îl privească în ochii pe interimarul de la Procuratura Generală, Dumitru Robu, și să vadă cam în ce condiții 10 ani în urmă el și-ar fi depășit atribuțiile de serviciu.
Fostul procuror al Capitalei este sigur că aceste persecutări au început pentru că și-a exprimat activ părerea despre reținerea procurorului general, Alexandr Stoianoglo, a celor cinci foști deputați Comuniști și multe alte evenimente.
izolator - Sputnik Moldova, 1920, 10.02.2022
Politică
Foștii deputați Artur Reșetnicov, Sergiu Sîrbu și Vladimir Vitiuc rămân în izolator
Fluxul de știri
0