Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ecologiștii protestează împotriva arderii anvelopelor: Cer demisia ministrului Mediului

© Sputnik / Mihai CarausPartidul Verde Ecologist a organizat un flashomb în fața Guvernului
Partidul Verde Ecologist a organizat un flashomb în fața Guvernului - Sputnik Moldova, 1920, 14.02.2022
Abonare
Partidul Verde Ecologist a organizat un flashomb în fața Guvernului. Aceștia au cerut demisia ministrului Mediului, Iuliana Cantaragiu.
CHIȘINĂU, 14 feb - Sputnik. Săptămâna începe cu un nou protest. De această dată au ieșit în stradă membrii Partidul Verde Ecologist. Ei sunt nemulțumiți de legea care permite incinerarea anvelopelor, poluarea apelor și gunoiștile neautorizate. În acest context, Partidul Verde Ecologist a cerut demisia ministrului Mediului, Iuliana Cantaragiu.

”Partidul Verde Ecologist cere doamnei prim-ministru, Natalia Gavilița, să revadă posibilitatea ca doamna Iuliana Cantaragiu, împreună cu secretarii de stat, să își dea demisia. Ministrul Mediului și secretarii de stat să fie înlocuiți cu alte persoane, care să fie pentru mediu” a declarat președintele Partidul Verde Ecologist Anatolie Prohnițchi.

© Sputnik / Mihai CarausPartidul Verde Ecologist protestează în fața Guvernului
Зеленая экологическая партия требует отставки министра окружающей среды - Sputnik Moldova, 1920, 14.02.2022
Partidul Verde Ecologist protestează în fața Guvernului
Protestatarii au venit cu o scrisoare deschisă în adresa premierului Natalia Gavrilița ce ține de demisia oficialilor de la Ministerul Mediului. Aceștia au declarat că o vor depune azi la Cancelaria de Stat.

”În loc să promoveze o politică pentru un mediu curat, ei din contra depun eforturi, fac demersuri, dau avizuri pozitive la permiterea incinerării anvelopelor, deșeurilor, importului de fer vechi pentru Uzina Metalurgică din Rîbnița. Noi, Patidul Verde Ecologist, am optat totdeauna pentru profesionalism și corectitudine în instituțiile statului”, spune Anatolie Prohnițchi.

Persoanele care au ieșit în stradă au declarat că vor aștepta un răspuns din partea premierului. Deocamdată, Guvernul sau Ministerul Mediului nu a venit cu nici un comentariu în acest sens.
© Sputnik / Mihai CarausPartidul Verde Ecologist protestează în fața Guvernului
Зеленая экологическая партия требует отставки министра окружающей среды - Sputnik Moldova, 1920, 14.02.2022
Partidul Verde Ecologist protestează în fața Guvernului
Amintim că anvelopele vechi, cele pe care șoferii le aruncă o dată la câțiva ani, nu se mai incinerează în Republica Moldova din 2017, de când Parlamentul a introdus o interdicție, menționând că arderea cauciucului dăunează mediului ambiant.
În luna decembrie, majoritatea Parlamentară a susținut în prima lectură un proiect de lege ce permite incinerarea anvelopelor uzate în Republica Moldova. Opoziția parlamentară a criticat dur această inițiativă și a declarat că acest lucru va duce la înrăutățirea situației mediului ambiant din țara noastră.
Un dezastru ecologic stă să izbucnească în suburbiile Chișinăului - Sputnik Moldova, 1920, 29.01.2022
Video
Un dezastru ecologic stă să izbucnească în suburbiile Chișinăului
Fluxul de știri
0