Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Doina Descalui, despre primele impresii după Jocurile Olimpice de la Beijing

Doina Descalui, despre primele impresii după Jocurile Olimpice de la Beijing
Abonare
Supranumită "moldoveanca de pe culmile zăpezii", Doina Descalui a bifat o primă prezență feminină a Republicii Moldova în proba de sanie, la Jocurile Olimpice de la Beijing.
În cadrul emisiunii "Sport" de la Sputnik Moldova, Doina Descalui a vorbit despre emoțiile trăite pe traseul de la Beijing și rezultatele pe care le-a obținut.

"La ultima competiție de calificare mi-am spus că acum e momentul, m-am concentrat și am dat tot ce am putut. Respectiv, am fost foarte bucuroasă să aflu că m-am calificat. La olimpiada propriu-zisă m-au copleșit emoțiile, mai ales de frica virajului 13-14, acolo unde în timpul antrenamentelor din două coborâri, una era răsturnată. Chiar dacă am avut echipament de protecție, plăgile obținute în urma căzăturilor își spun cuvântul până în momentul de față", a povestit Doina Descalui.

Moldoveanca de 22 de ani s-a clasat pe locul 32 în proba feminin simplu la competiția de sanie. Ea este antrenată de Bogdan Macovei, triplu participant la Olimpiadă.

"Acasă e complicat să ne antrenăm, Bogdan fiind în România, nu ne putem sincroniza. Avem nevoie să lucrăm mai mult la start-uri. De obicei, ne antrenăm în Austria din octombrie până la sfârșitul lui februarie. La probe este important să fii liniștit și liber psihologic, acești factori influențează coborârea", a spus sportiva.

Doina Descalui este mulțumită de rezultatul pe care l-a obținut la Jocurile Olimpice de la Beijing și consideră că a ocupat un loc destul de bun, deși a fost copleșită de emoții.
La primele manșe, Doina Descalui a atins viteze de 113 și 112 kilometri pe oră, încheind cursele pe penultima poziție, devansând-o doar pe irlandeza Elsa Desmond.
Fluxul de știri
0