Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cum poate fi evitată o boală gravă care distruge creierul - medic rus

© Sputnik / Evgeny Odinokov / Accesați arhiva multimediaLaborator
Laborator - Sputnik Moldova, 1920, 14.02.2022
Abonare
Doctorul Measnikov: Vaccinul pneumococic poate proteja împotriva infecțiilor care distrug creierul.
CHIȘINĂU, 14 feb – Sputnik. Pneumococul, meningococul și cocobacilulHaemophilus influenzae reprezintă o amenințare gravă care ia anual milioane de vieți omenești. Despre acest lucru a vorbit la postul „Rusia 1” medicul și prezentatorul TV Aleksandr Measnikov.
"Pe lângă COVID-19, două milioane de oameni pe an mor de pneumonie. Acesta până în ziua de astăzi. Dar dacă luăm meningită, luăm problemele unei alte infecții - sepsisul pneumococic, de exemplu. <...> Prin urmare, acest lucru este foarte important”, a explicat medicul.
Protecția împotriva infecțiilor care distrug creierul o pot oferi vaccinurile, a spus specialistul. Vaccinarea împotriva pneumococului, în opinia sa, este obligatorie pentru copii, persoanele de peste 60 de ani și pacienții cu boli cronice, precum și pentru cei care nu au splină.
Medicul a amintit că mulți adulți pot fi purtători de pneumococ și meningococ fără a bănui acest lucru. Imunitatea stopează bacteriile. Însă ele se pot activiza dacă bolnavul ajunge în condiții defavorabile.
Чай кофе пресс-конференция Путина - Sputnik Moldova, 1920, 18.01.2022
Societate
Renumit medic rus, despre băutură care previne atacul de cord
Fluxul de știri
0