Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Renumit medic rus, despre băutură care previne atacul de cord

© Sputnik / AlymbekovЧай кофе пресс-конференция Путина
Чай кофе пресс-конференция Путина - Sputnik Moldova, 1920, 18.01.2022
Abonare
Un renumit medic din Federația Rusă, care este cunoscut și apreciat și de mulți moldoveni, a numit băutura care vă poate păzi de atac de cord.
CHIȘINĂU, 17 ian - Sputnik. Medicul și prezentatorul TV din Federația Rusă Aleksandr Measnikov afirmă că cinci căni de cafea pe zi reduc riscul de infarct. El a făcut această afirmație pe Instagram.
“Este dovedit că cafeaua (desigur, vorbim de cafeaua naturală, nu de cafea instant) este utilă pentru bolile hepatice, previne trecerea hepatitei în ciroză, și a cirozei în cancer. Prin urmare, de la trei până la cinci căni de cafea pe zi sunt absolut necesare pentru persoanele cu boli hepatice”, a menționat expertul.
Potrivit acestuia, consumul regulat al acestei băuturi reduce probabilitatea atacurilor de cord, a atacurilor de cord repetate și a aritmiilor.
La un pacient cu hipertensiune arterială, cafeaua nu provoacă o creștere suplimentară a tensiunii, cu condiția ca persoana să nu o bea pentru prima dată.
Mai devreme, Measnikov a vorbit despre pericolele consumului excesiv de produse lactate.
El a amintit că există multe lucrări științifice care vorbesc despre riscul de a dezvolta cancer de prostată din cauza laptelui.
Doctorul i-a sfătuit pe bărbați să fie mai atenți și să nu consume mai mult de 300 de mililitri de lapte pe zi.
Viktor Orban - Sputnik Moldova, 1920, 17.01.2022
Internațional
Nu ai mai văzut așa ceva: Orban, la tăiat porcul - Video
Fluxul de știri
0