Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Steinmeier, vechiul și noul președinte al Germaniei

© Sputnik / Mikhail Klimentyev / Accesați arhiva multimediaFrank-Walter Steinmeier
Frank-Walter Steinmeier - Sputnik Moldova, 1920, 13.02.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Adunarea Federală a Germaniei l-a reales pe Steinmeier președinte al țării pentru încă cinci ani.
CHIȘINĂU, 13 feb – Sputnik. Adunarea Federală a Germaniei l-a reales pe social-democratul Frank-Walter Steinmeier președinte al țării pentru un al doilea mandat de cinci ani, a declarat președintele Bundestag-ului, Berbel Bas.
Candidatura sa a fost susținută atât de partidele coaliției de guvernământ, cât și de blocul de opoziție al Uniunii Creștin Democrat și Creștin-Socială. Steinmeier este președintele Germaniei din 19 martie 2017, când l-a succedat pe Joachim Gauck.
Politicianul s-a născut în 1956 la Detmold, Renania de Nord-Westfalia. Din 1975 este membru al Partidului Social Democrat din Germania. În anii 1990 a lucrat cu fostul cancelar Gerhard Schroeder.
În 2005-2009, precum și în 2013-2017, a ocupat funcția de ministru al Afacerilor Externe al Germaniei, în timp ce în perioada 2007-2009 a fost vicecancelar. În februarie 2014, Steinmeier a fost unul dintre martorii semnării unui acord de soluționare a crizei politice din Ucraina între opoziție și președintele Viktor Ianukovici.
Militari ucraineni, învățați de un instructor american să utilizeze aruncătorul de mine - Sputnik Moldova, 1920, 07.02.2022
Internațional
Cancelarul german a explicat refuzul Berlinului de a livra armament Ucrainei
Numele lui Steinmeier este, de asemenea, asociat cu soluționarea conflictului din estul Ucrainei - la inițiativa sa a fost dezvoltat un mecanism pentru adoptarea legii privind procedura specială de autoguvernare locală în anumite zone din regiunile Donețk și Lugansk, numită „Formula Steinmeier”.
Adunarea Federală a Germaniei este un organism constituțional special al Republicii Federale Germania, care este convocat pentru a alege președintele. Este format din deputați ai Bundestagului și reprezentanți ai regiunilor care sunt numiți de parlamentele locale. De această dată, în Adunarea Federală au intrat 1472 de persoane, printre reprezentanții desemnați ai regiunilor s-au numărat persoane celebre, precum fostul cancelar Angela Merkel, cofondatorul companiei de dezvoltare a vaccinurilor împotriva coronavirusului Ozlem Turechi, popularul expert virusolog Christian Drosten, antrenorul echipei naționale de fotbal Hansi Flick, astronautul Alexander Gerst.
Fluxul de știri
0