Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Pasagerii cursei Funchal-Kiev care a aterizat la Chișinău, trimiși în Ucraina cu autobuze

© Sputnik / Miroslav RotariAeroportul Internațional Chișinău
Aeroportul Internațional Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 13.02.2022
Abonare
Avionul căruia nu i-a fost permisă intrarea în spațiul aerian al Ucrainei, la cererea proprietarului aeronavei, a aterizat neprogramat la Chișinău, duminică dimineață.
CHIȘINĂU, 13 feb - Sputnik. Pasagerii avionului companiei aeriene ucrainene SkyUp, care a fost nevoit să aterizeze pe aeroportul din Chișinău, au plecat în Ucraina.
Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe ucrainean, Oleg Nicolenko, a anunțat despre aceasta pe canalul său de Twitter.
„Datorită muncii bine coordonate a consulilor, patru autobuze cu pasageri ai cursei SkyUp, care a efectuat o aterizare de urgență la Chișinău, au plecat în Ucraina. Ministerul de Externe este pregătit să acorde asistență maximă transportatorilor aerieni ucraineni în rezolvarea problemelor legate de efectuarea zborurilor”, a scris Nikolenko.
Amintim, avionul companiei aeriene ucrainene SkyUP, care zbura din Madeira la Kiev, a fost nevoit să aterizeze la Chișinău din cauza că i-a fost interzisă intrarea în spațiul aerian al Ucrainei. Despre aceasta a anunțat serviciul de presă al transportatorului. La bordul aeronavei se aflau 175 de pasageri.
Aeroportul Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 13.02.2022
Internațional
Avion SkyUp, nevoit să aterizeze la Chișinău din cauza interdicției de a intra în Ucraina
Fluxul de știri
0