Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

„Nu le pasă”: În ambulanța oprită de agentul de patrulare era un pacient

© Inquam Photos / OCTAV GANEAMedici în echipament de protecție
Medici în echipament de protecție - Sputnik Moldova, 1920, 13.02.2022
Abonare
Pe internet a apărut o înregistrare video în care medicii de pe ambulanța critică acțiunile agentului de patrulare.
CHIȘINĂU, 13 feb - Sputnik. Continuă scandalul în cazul ambulanței cu girofarele pornite care a fost oprită de un agent de patrulare în timpul deplasării unei coloane oficiale pe o stradă din Capitală.
Pe rețelele de socializare a apărut o secvență video cu sunet în care se aude cum o voce masculină din ambulanță spune: „Avem un pacient”. „Nu le pasă”, răspunde o voce feminină.
Amintim, acest caz de rezonanță a avut loc pe 11 februarie, când pe rețelele de internet a apărut un video din trafic, cu participarea unei ambulanțe și a unei coloane oficiale. Ambulanța avea semnalele de sonorizare și girofarul pornite. Din video se vede cum agentul de patrulare oprește ambulanța pentru ca să treacă mai întâi coloana oficială.
Ulterior, pe 12 februarie, Poliția Republicii Moldova a venit cu o reacție în care precizează că polițistul de patrulare a acționat conform Regulamentului Circulației Rutiere.
„Potrivit prevederilor Regulamentului Circulației Rutiere al Republicii Moldova, la traversarea intersecțiilor prioritatea îi revine vehiculului care deja este antrenat în manevră. Or, în situația dată, coloana oficială era deja antrenată în manevra de traversare a intersecției, respectiv, permiterea deplasării ambulanței ar fi putut crea situație de accident.
În context, în comunicatul Poliției este precizat că circulația vehiculelor cu regim prioritar s-a desfășurat în conformitate cu normele prestabilite, fără abateri de la Regulamentul Circulației Rutiere, iar conducătorii vehiculelor menționate și agentul de patrulare au procedat corect în vederea asigurării bunei circulații și evitarea accidentelor în trafic.
Ambulanță - Sputnik Moldova, 1920, 12.02.2022
Societate
Poliția reacționează: De ce a fost oprită ambulanța cu girofarele pornite
Fluxul de știri
0