Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Poliția reacționează: De ce a fost oprită ambulanța cu girofarele pornite

© Sputnik / Mihai CarausAmbulanță
Ambulanță - Sputnik Moldova, 1920, 12.02.2022
Abonare
Inspectoratul General de Poliție vine cu o reacție la acțiunile polițistului de patrulare aflat la dirijarea traficului în timpul deplasării unei coloane oficiale pe o stradă din Capitală.
CHIȘINĂU, 12 feb - Sputnik. Poliția Republicii Moldova informează că polițistul de patrulare, aflat ieri la dirijarea traficului în timpul deplasării unei coloane oficiale pe o stradă din capitală, cu participarea în trafic a unei ambulanțe, a acționat conform Regulamentului Circulației Rutiere.
Reacția vine după ce ieri, 11 februarie, pe rețelele de internet a apărut un video din trafic, cu participarea unei ambulanțe și a unei coloane oficiale. Ambulanța avea semnalele de sonorizare și girofarul pornite. Din video se vede cum agentul de patrulare oprește ambulanța pentru ca să treacă mai întâi coloana oficială.
Aceste imagini au stârnit un val de revoltă printre internauți, iar astăzi Poliția Republicii Moldova a venit cu o reacție.

„Potrivit prevederilor Regulamentului Circulației Rutiere al Republicii Moldova, la traversarea intersecțiilor prioritatea îi revine vehiculului care deja este antrenat în manevră. Or, în situația dată, coloana oficială era deja antrenată în manevra de traversare a intersecției, respectiv, permiterea deplasării ambulanței ar fi putut crea situație de accident.

În context, în comunicatul Poliției este precizat că circulația vehiculelor cu regim prioritar s-a desfășurat în conformitate cu normele prestabilite, fără abateri de la Regulamentul Circulației Rutiere, iar conducătorii vehiculelor menționate și agentul de patrulare au procedat corect în vederea asigurării bunei circulații și evitarea accidentelor în trafic.
IGSU - Sputnik Moldova, 1920, 11.02.2022
Societate
IGSU atenționează: Apelurile false pot duce la adevărate tragedii
Fluxul de știri
0