Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Atenție, șoferi! Prețurile plafon ANRE pentru weekend la benzină și motorină

© Sputnik / Vladimir Astapkovich / Accesați arhiva multimediaStație de alimentare, carburanți
Stație de alimentare, carburanți - Sputnik Moldova, 1920, 12.02.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Vineri, ANRE a publicat noile prețuri plafon la carburanți pentru acest weekend. Cât ar putea costa astăzi benzina și motorina.
CHIȘINĂU, 12 feb - Sputnik. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a afișat vineri noile prețuri plafon la carburanți pentru zilele de weekend. Astfel, prețul plafon ANRE pentru astăzi, sâmbătă, la benzină cu cifra octanică 95 este de 23 de lei și 84 de bani pentru un litru. Prețul la motorină este de 20 de lei și 75 de bani.
Potrivit ANRE, nivelul prețurilor la produsele petroliere este în continuare puternic influențat de creșterea cotațiilor la bursele internaționale. Astfel, doar în ultimele 10 zile cotațiile Platts pentru produsele petroliere principale s-au majorat cu peste 50 $/tona și au depășit nivelul de 890 $/tona pentru benzină și 825 $/tona pentru motorină.
"În cadrul sesiunilor din săptămâna precedentă cotația petrolului Brent a depășit pragul de 93 $/baril, valoare înregistrată ultima dată în luna octombrie a anului 2014", precizează Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică.
ANRE asigură consumatorii că mecanismul actual de formare a prețurilor la produsele petroliere principale de tip standard generează prețuri corecte, transparente și ușor de verificat. Acestea reflectă fidel evoluțiile pe piața internațională și exclude posibilitatea companiilor petroliere să intervină în procesul de stabilire a prețurilor prin majorări nejustificate.
Câți oameni infectează o persoană infectată cu Omicron în transportul public - Sputnik Moldova, 1920, 11.02.2022
Podcasturi
Câți oameni poate infecta în transportul public o persoană cu Omicron
Fluxul de știri
0