Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Câți oameni poate infecta în transportul public o persoană cu Omicron

Abonare
Se știe deja că tulpina Omicron a coronavirusului este mult mai contagioasă decât celelalte.
Tulpina Omicron poate să se transmită de la un om la altul în spații închise în mai puțin de 15 minute.
Inga Pasecinic, directoarea Centrului Strategii și Politici de Sănătate, organizație implicată în campania de promovare a vaccinării în mediul rural, declară că, dacă în transportul public se află o persoană infectată cu Omicron, atunci poate infecta destul de multe persoane.
”Toate persoanele din jur vor fi infectate – 10 sau 15 persoane se vor infecta. Este vorba despre adiacentul a 2-3 metri. Acest virus este destul de mare, sub formă de aerosol se poate depune pe suprafețe, sigur că punând mâna pe un obiect infectat te poți contamina. Se recomandă aerisirea sistemică”, declară Pasecinic.
Oamenii se pot infecta cu COVID-19 de la alte persoane care au virusul. Boala se poate răspândi de la o persoană la alta prin picături mici nazale sau din cavitatea bucală, care sunt răspândite atunci când o persoană cu COVID-19 tușește sau expiră.
Alte persoane pot să se infecteze cu COVID-19 atingând aceste obiecte sau suprafețe, apoi atingându-și ochii, nasul sau gura. Oamenii pot, de asemenea, să se contamineze cu COVID-19 dacă respiră picături de la o persoană cu COVID-19 care tușește sau expiră picături. Acesta este motivul pentru care este important să fie păstrată distanța de mai mult de 1 metru de la o persoană bolnavă.
Transportul public este locul unde se răspândește cel mai mult această infecție. De aceea, purtarea măștii rămâne o măsură necesară.
Fluxul de știri
0