Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Incendiu de proporții în lunca lacului Beleu - foto, video

© Photo : Telegram / IGSU al MAI al RMIncendiu în lunca lacului Beleu
Incendiu în lunca lacului Beleu - Sputnik Moldova, 1920, 04.02.2022
Abonare
Pompierii Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au fost alertați pentru intervenție în rezervația naturală Prutul de Jos. Lichidarea incendiului a durat mai bine de opt ore.
CHIȘINĂU, 4 feb - Sputnik. Aproape o sută de hectare de vegetație uscată din lunca lacului Beleu au fost cuprinse de flăcări. Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au intervenit de urgență în rezervația naturală din apropierea localității Slobozia, raionul Cahul.

„Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 19:06, pe 3 februarie. La fața locului au fost trimise șapte autospeciale de intervenție. Ajunși acolo, pompierii au stabilit că o suprafață de aproximativ de 100 de hectare de stufăriș este cuprinsă de flăcări”, anunță IGSU.

Salvatorii au luptat cu flăcările mai bine de opt ore și au reușit lichidarea incendiului la ora 03:26. IGSU mai anunță că zona incubatorului de păsări din Rezervația Prutul de Jos a fost salvată datorită intervenției eficiente a echipelor de pompieri în comun cu Poliția de Frontieră din sudul țării.
Circumstanțele cazului urmează a fi stabilite. Potrivit IGSU, în ultimele 24 de ore salvatorii și pompierii au intervenit în 63 de situații de risc. Iar de la începutul anului, 400 de misiuni la lichidarea focarelor de vegetație au fost întreprinse de pompieri.
Fluxul de știri
0