Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Femeile gravide care au această afecțiune trebuie să se prezinte de urgență la stomatolog

Femeile gravide cu această afecțiune trebuie să se prezinte de urgență la stomatolog
Abonare
În timpul sarcinii, multe femei au gingiile înroșite și sensibile, iar în timpul periajului dinților sau când folosesc ața dentară, acestea sângerează. Medicii stomatologi avertizează că această situație poate avea urmări grave.
De sănătatea cavității bucale depinde sănătatea întregului organism, afirmă doctorul habilitat în medicină Valeriu Fală. În cavitatea bucală sunt în jur de o mie de specii de bacterii care ajută la descompunerea alimentelor în aminoacizi - principalul element ce răspunde de imunitatea organismului uman. Totuși, dacă sunt prezenți în exces, microbii pot duce la anumite patologii.
De asemenea, gingiile nu ar trebui să sângereze întrucât asta ar însemna că există o inflamație și focar de infecție. Mai cu seamă, viitoarele mămici trebuie să fie atente în privința aspectului gingiilor, întrucât există o sensibilitate mai crescută la bacteriile din cavitatea bucală.
"Acest proces este cunoscut ca gingivita gravidelor. O formă ușoară de afectare gingivală nu cauzează daune, în special dacă aveți o igienă orală bună. Totuși, dacă este o afecțiune gingivală severă există riscul unei nașteri premature", a menționat Valeriu Fală.
Doctorul a mai adăugat că femeile însărcinate care observă sângerări gingivale abundente sunt îndemnate să se prezinte de urgență la medicul stomatolog pentru a evita ulterioarele posibile consecințe.
Fluxul de știri
0