Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Băutura care poate provoca atacuri de cord și la tineri: Despe ce este vorba

Băuturi energizante - Sputnik Moldova, 1920, 12.02.2022
Abonare
Oamenii de ştiinţă avertizează că unele băuturi pot provoca atacuri de cord chiar și în rândul tinerilor.
CHIȘINĂU, 12 feb - Sputnik. Un infarct este un eveniment care se întâmplă mereu brusc și este mult mai ușor să îl prevenim decât să îl tratăm, pentru a scăpa de consecințele acestuia asupra organismului nostru. Multe boli ale sistemului cardiovascular sunt legate de un stil de viață și de o alimentaţie nesănătoase.
Infarcturile sau accidentele vasculare cerebrale sunt adesea cauzate de alcool. Cu toate acestea, potrivit ziarului britanic Express există o altă băutură populară care poate provoca stop cardiac brusc.
Oamenii de știință au descoperit că un atac de cord se poate produce dacă sunt consumate băuturi energizante. Principalul pericol reprezentat de acest tip de băutură răcoritoare este concentrația mare de cofeină. Băuturile energizante conțin adesea cofeină sub formă de guarana.
Deși consumul de cofeină este în general considerat sigur, au fost raportate efecte adverse în legătură cu dozele mai mari.
Băuturi - Sputnik Moldova, 1920, 23.11.2021
Societate
Băutura care poate îmbătrâni creierul cu 11 ani
Guarana conține dublul cantității de cofeină găsită în boabele de cafea. Când este amestecată cu alte substanțe populare, precum ginseng și taurina, guarana poate genera interacțiuni cu efecte incerte, avertizează cercetătorii.
De asemenea, într-un articol publicat în Anatolian Journal of Cardiology, s-a constatat prevalența „stopului cardiac inexplicabil la tineri după consumul de băuturi energizante”.
Autorii au descoperit că aceste evenimente au fost răspândite în special în rândul celor care au amestecat băuturile energizante cu băuturi alcoolice.
Fluxul de știri
0