Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Ucraina: Rusia are la dispoziție 48 de ore pentru a oferi explicații

© Sputnik / Miroslav RotariUcraina
Ucraina - Sputnik Moldova, 1920, 11.02.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Kievul a anunțat că Moscova are la dispoziție 48 de ore pentru oferirea tuturor informațiilor legate de activitățile militare în regiunile învecinate cu Ucraina.
BUCUREȘTI, 11 feb – Sputnik. Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei a expediat Rusiei o notă în care solicită oferirea unor explicații detaliate în privința activităților militare la frontieră cu Ucraina și în Crimeea, a declarat șeful diplomației ucrainene, Dmitri Kuleba.
“Am apelat oficial la mecanismul de atenuare a amenințărilor, în conformitate cu Secțiunea III-a Documentului de la Viena, și ne-am adresat Federației Ruse cu solicitarea de a oferi explicații detaliate cu privire la activitatea militară în regiunile învecinate cu teritoriul Ucrainei și în Crimeea, ocupată temporar. Conform prevederilor Documentului de la Viena, Rusia trebuie să indice zonele concrete de desfășurare a activităților militare, numărul de formațiuni, să comunice data încheierii lor, precum și denumirea, subordonarea, numărul de formațiuni militare și tipurile de arme și tehnică militare implicate în aceste activități”, a scris Kuleba pe canalul de Twitter.
Potrivit ministrului ucrainean de Externe, Rusia are la dispoziție un termen de 48 de ore pentru oferirea acestor informații.
“Rusia are la dispoziție 48 de ore. În cazul refuzului de a oferi informații sau oferirea unor informații insuficiente sau neconcludente, Ucraina se va adresa Rusiei și altor state semnatare a Documentului de la Viena pentru convocarea unei reuniuni extraordinare, în cadrul căruia Rusia va trebui să ofere explicații. Vom continua să utilizăm toate mijloacele diplomatice pentru asigurarea securității Ucrainei”, a mai adăugat Kuleba.
Kiev - Sputnik Moldova, 1920, 11.02.2022
Internațional
Reacția Kievului la îndemnul lui Biden către americani de a părăsi Ucraina
Fluxul de știri
0