Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Reacția Kievului la îndemnul lui Biden către americani de a părăsi Ucraina

© Sputnik / Miroslav RotariKiev
Kiev - Sputnik Moldova, 1920, 11.02.2022
Abonare
Kievul a reacționat la îndemnul lui Biden, adresat cetățenilor americani de a părăsi de urgență Ucraina.
CHIȘINĂU, 11 feb - Sputnik. Ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei, Dmitri Kuleba, a declarat că îndemnul președintelui SUA, Joe Biden, adresat cetățenilor americani de a părăsi imediat Ucraina, nu relevă o schimbare a situației legate de securitate.
“Nu există nimic nou în această declarație. Cunoaștem poziția SUA, care au mai venit cu astfel de declarații, au început cu evacuarea membrilor de familie a angajaților ambasadei. Iată de ce această declarație nu indică asupra unei schimbări radicale a situației”, a declarat Kuleba în cadrul unui briefing susținut vineri.
Ieri, Biden i-a îndemnat pe cetățenii SUA să se retragă din Ucraina, susținând că situația din această țară ar putea scăpa foarte rapid de sub control.
Mai devreme Departamentul de Stat a autorizat retragerea benevolă a unei părți a personalului diplomatic din Ucraina și a obligat toți membrii familiilor să părăsească țara, iar cetățenilor SUA li se recomandă să se retragă din țară cu ajutorul curselor comerciale. Avertizarea a fost emisă în legătură cu o presupusă înrăutățire a situației în ceea ce privește securitatea din această țară.
Fluxul de știri
0