Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Ce fac sportivii moldoveni la Jocurile Olimpice de la Beijing

Sportivii moldoveni înregistrează rezultate remarcabile la Jocurile Olimpice de la Beijing
Abonare
În capitala Chinei se desfășoară cea de-a 24-a ediție a Jocurilor Olimpice de iarnă. Republica Moldova este reprezentată de o delegație formată din cinci sportivi care luptă pentru medalii în două tipuri de sport.
Despre prestația sportivilor moldoveni la Jocurile Olimpice de la Beijing a vorbit în cadrul emisiunii "Sputnik Matinal" Petru Bria, secretarul Federației de Biatlon din Republica Moldova.

"Suntem în plină pregătire la proba sprint pe distanța de 10 km, care se va desfășura mâine, unde își vor încerca puterile băieții Pavel Magazeev și Maxim Makarov. Ultimul s-a recuperat după ce a fost infectat cu COVID-19 și a fost izolat de ceilalți participanți. Pe 13 februarie, cei doi, dar și Alina Stremous, împreună cu Alla Ghilenko, vor concura în cursa de urmărire la Olimpiada din China", a relatat Petru Bria.

Menționăm că astăzi biatlonista Alina Stremous s-a clasat printre primele 10 sportive la proba sprint. Acesta este unul dintre cele mai bune rezultate obținute de Moldova la o ediție a Jocurilor Olimpice de iarnă. O altă biatlonistă din Republica Moldova, Alla Ghilenko, a ocupat locul 86.
Petru Bria a menționat că impresiile lăsate de organizarea Jocurilor Olimpice sunt pozitive.

"Suntem mulțumiți de rezultate, dar mai avem de muncit. Pentru sezoanele următoare, vom lucra la proba de tragere, deoarece suntem mai slabi la acest capitol. De asemenea, trebuie să punem accentul pe sportul de masă care trebuie mărit", a spus secretarul Federației de Biatlon din Republica Moldova.

Cea de-a 24-a ediție a Jocurilor Olimpice de iarnă va dura până pe 20 februarie. Sportivii vor disputa 108 seturi de medalii la 15 discipline din cadrul a șapte sporturi.
Fluxul de știri
0