Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Cum călătorim în Portugalia - Noile reguli de intrare în țară

© Sputnik / Mihai Carausavion
avion - Sputnik Moldova, 1920, 11.02.2022
Abonare
Persoanele care vor să călătorească în Portugalia trebuie să cunoască care sunt noile reguli de intrare în această țară.
CHIȘINĂU, 11 feb - Sputnik. Autoritatea Aeronautică Civilă anunță care sunt noile reguli de intrare în Portugalia. Astfel, persoanele care vor să călătorească în această țară, trebuie să cunoască faptul că au nevoie de unul dintre aceste documente.
Este vorba despre certificatul de vaccinare cu schema completă. Acesta este valabil începând cu a 15-a zi de la administrarea celei de-a doua doză și până în a 270-a zi. Totodată, cei care vor să meargă în Portugalia pot prezenta și o dovadă că s-au recuperat după COVID-19. Este de menționat faptul că certificatul de recuperare trebuie să dovedească că de la infectare nu au trecut mai mult de 180 zile, însă nici nu mai puțin de 11 zile.
Încă un document care le va permite moldovenilor să treacă frontiera Portugaliei este și testul negativ PCR efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de plecare sau testul antigen efectuat cu cel mult 24 de ore înainte.
Menționăm că minorii de până la 12 ani sunt scutiți de la aceste reguli. Totodată, înainte de plecare, persoanele trebuie să completeze obligatoriu declarația digitală.
Avion - Sputnik Moldova, 1920, 10.02.2022
Coronavirus
Israelul a actualizat regulile de intrare în țară: Ce documente sunt necesare
Fluxul de știri
0