Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Moldovagaz a efectuat plata către Gazprom pentru o parte din consumul curent de gaz

© Sputnik / Mihai CarausГазовая плита
Газовая плита  - Sputnik Moldova, 1920, 11.02.2022
Abonare
Compania Moldovagaz informează că a plătit Gazprom 35 de milioane de dolari pentru consumul curent de gaz.
CHIȘINĂU, 11 feb - Sputnik. Republica Moldova a achitat companiei „Gazprom" 35 de milioane de dolari americani pentru o parte din consumul de gaz din ianuarie.
Anunțul a fost făcut de către președintele „Moldovagaz”, Vadim Ceban, pe canalul său de Telegram. El a menționat că mai e necesară suma de 61 de dolari pentru efectuarea plăților curente către Gazprom.
„Având în vedere condițiile de plată, mai rămân de plătit aproximativ 61 de milioane de dolari. Acest lucru este posibil în cazul îndeplinirii obligațiilor contractuale de către toți consumatorii”, scrie Ceban.
Într-un comentariu pentru Sputnik Moldova purtătorul de cuvânt al companiei Moldovagaz, Alexandr Barbov a precizat că din cele 61 de milioane de dolari pe care trebuie să le achite Moldova „9 milioane sunt pentru ultimele zile ale lunii ianuarie și alte 52 de milioane pentru 50% din consumul curent în luna februarie”.
În context, SA „Moldovagaz” a venit și astăzi cu un apel către toți consumatorii racordați la rețeaua de gaze, în condițiile în care au rămas zile numărate până la expirarea termenului de achitare a facturilor.
Întreprinderea subliniază că trebuie să-și onoreze obligațiunile financiare către ”Gazprom” pentru a putea asigura furnizarea neîntreruptă a gazelor naturale.
Газовая конфорка - Sputnik Moldova, 1920, 11.02.2022
Societate
”Moldovagaz”, cu un nou apel către consumatori – care este motivul
Fluxul de știri
0