Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ultima oră: Fostei deputate Violeta Ivanov i-a fost schimbată măsura preventivă

Violeta Ivanov - Sputnik Moldova, 1920, 10.02.2022
Abonare
Fostei deputate Violeta Ivanov i-a fost schimbată măsura preventivă din arest în izolator, în arest la domiciliu pe un termen de 20 de zile.
CHIȘINĂU, 10 feb - Sputnik. Magistrații Curții de Apel Chișinău s-au expus pe dosarul fostei deputate Violeta Ivanov. Aceasta a fost eliberată din izolatorul CNA și a fost plasată în arest la domiciliu pe un termen de 20 de zile. Informația a fost confirmată pentru Sputnik Moldova de procurorul responsabil de comunicarea cu mass-media al Procuraturii Generale, Mariana Cherpec.
Asta se întâmplă după ce săptămâna trecută, cinci foști deputați au fost reținuți și apoi plasați în izolatorul CNA, fiind suspectați de îmbogățire ilicită. Este vorba despre foștii deputați Anatolie Zagorodnîi, Violeta Ivanov, Vladimir Vitiuc, Artur Reșetnicov și Sergiu Sîrbu.
Precizăm că procurorii din cadrul Procuraturii Anticorupție, în comun cu ofițerii Serviciul de Informații și Securitate și ai Agenției de Recuperare a Bunurilor Infracționale, au descins în cadrul investigării faptelor de îmbogățire ilicită a 13 ex-deputați din Parlamentul Republicii Moldova. Astfel, sunt vizate 47 de bunuri imobile și 13 autoturisme.
Conform rezultatelor preliminare ale investigațiilor, cheltuielile ex-deputaților cercetați depășesc veniturile licite ale acestora în unele cazuri cu 350 de mii de lei, iar în alte cazuri această diferența atinge valoare de circa 4,6 milioane de lei.
Astfel, săptămâna trecută, magistrații au decis să o plaseze în arest preventiv pe Violeta Ivanov pentru un termen de 20 de zile, iar ceilalți patru foști deputați s-au ales cu arest preventiv în izolator pentru un termen de 30 de zile.
Menționăm că miercuri, 9 februarie, a fost înmormântată mama fostei deputate Violeta Ivanov. Cererea lui Ivanov de a fi eliberată din arest pentru a participa la înmormântarea mamei sale a fost acceptată de procurorul de caz. La funeralii, fosta deputată a mers escortată de ofițerii Centrului Național Anticorupție.
Офицеры НАЦ в суде - Sputnik Moldova, 1920, 04.02.2022
Politică
Cei cinci foști deputați suspectați de îmbogățire ilicită, plasați în arest preventiv
Fluxul de știri
0