Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ședință fără opoziție în Parlament: Unii au părăsit sala, iar alții nici nu au intrat

Parlament - Sputnik Moldova, 1920, 10.02.2022
Abonare
Opoziția parlamentară nu va participa astăzi la ședință. Iată care este motivul pentru care unii deputați au părăsit sala, iar alții nici nu au intrat.
CHIȘINĂU, 10 feb - Sputnik. Fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor a părăsit ședința de astăzi a Parlamentului.
Se întâmplă după ce majoritatea PAS a refuzat să amâne examinarea proiectului de lege referitoare la "pre-vetting", care prevede verificarea integrității tuturor candidaților la funcțiile de membri în Consiliul Superior al Magistraturii și Consiliului Superior al Procurorilor, până la convocarea adunărilor generale ale judecătorilor și procurorilor.
Potrivit deputatului Vlad Batrîncea, acest proiect a primit un șir de critici din partea instituțiilor Consiliului Europei.
"Proiectul conține mai multe formulări neclare, lipsite de mecanisme de reglementare, astfel că acesta trebuie de mai discutat", a declarat Bătrîncea.
Înainte de a începe ședința Parlamentului, și deputații fracțiunea Partidului „ȘOR” au anunțat că nu vor participa. Este a doua ședință la rând când deputații „ȘOR” boicotează.
„Ședințele s-au transformat într-o farsă banală, iar majoritatea PAS este o mașinărie de vot, care și-a pierdut legitimitatea. Acest organ a devenit nelegitim. Sperăm că vor fi provocate alegeri parlamentare anticipate”, a menționat Marina Tauber în cadrul unui briefing de presă înainte de a începe ședința Parlamentului.
Amintim că fracțiunea parlamentară a Partidului ”Șor” a boicotat și ședința de săptămâna trecută a Parlamentului. Potrivit lui Tauber, deputații ”Șor” nu au mers în plen în semn de solidaritate față de colegii lor reținuți săptămâna trecută. Este vorba de deputații Vladimir Vitiuc, Artur Resetnicov, Violeta Ivanov și Anatolie Zagorodnîi și Sergiu Sîrbu.
Заседание парламента Молдовы 21 октября 2021 - Sputnik Moldova, 1920, 10.02.2022
Politică
Deputații se întrunesc astăzi în ședință: Ce subiecte vor fi dezbătute
Fluxul de știri
0