Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Procurarea unui imobil aflat în construcție: Cu ce probleme se confruntă moldovenii

Procurarea unui imobil aflat în construcție: Cu ce probleme se confruntă moldovenii
Abonare
De multe ori, moldovenii ajung victime ale escrocilor, investind bani în procurarea unui imobil aflat în construcție.
Avocata Inga Mifsud Wismayer a declarat în studioul Sputnik Moldova că de-a lungul carierei sale a avut dosare cu privire la escrocheriile imobiliare, atunci când oamenii investeau bani în procurarea unui imobil aflat în construcție, însă în final aveau doar de pierdut, fiind nevoiți să se adreseze în instanța de judecată.
Cel mai trist este că puțini sunt cei care-și mai găsesc dreptatea, iar de regulă aceste dosare penale intentate împotriva fondatorilor construcțiilor practic nu mai au finalitate.

"Adesea inculpații sunt plecați peste hotare și sunt aflați în căutare, iar dosarele penale se suspendă și se reiau în momentul când acuzații sunt găsiți de către autorități. De multe ori aceștia își schimbă buletinele, datele personale. Unii nu mai revin niciodată în țară", a precizat avocata.

Inga Mifsud Wismayer susține că un alt motiv pentru care aceste cauze durează mult timp până a ajunge la finalitate este faptul că procedura acordă posibilități de amânare continuă a dosarelor penale până a ajunge în instanța de judecată.
"Sunt dosare care se investighează ani de zile. Fie lipesc martorii, fie este necesară o expertiză, ori nu se găsesc acte și multe alte acțiuni ce duc la amânări în continuu", a mai adăugat ea.
Avocata a menționat că achiziția unei locuințe trebuie să fie asistată de un specialist, poate fi un jurist sau un avocat specializat în tranzacții imobiliare, astfel încât riscurile de a fi implicați într-o escrocherie imobiliară să fie reduse practic la zero.
Care sunt pașii pe care trebuie să-i urmați atunci când doriți să procurați o locuință într-un imobil aflat în construcție, aflați din interviul audio atașat.
Fluxul de știri
0