Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Dosarul dublului omor din Fălești, pe masa magistraților: Cu ce detalii vin procurorii

© Inquam Photos / Octav GaneaJustiție, ciocan
Justiție, ciocan - Sputnik Moldova, 1920, 10.02.2022
Abonare
Dosarul dublului omor din satul Hiliuți, raionul Fălești, care a avut loc la începutul lunii noiembrie, a fost trimis pe masa judecătorilor. Cu ce detalii vine Procuratura Generală în acest caz.
CHIȘINĂU, 10 feb - Sputnik. Șase persoane vor ajunge pe banca de acuzații după ce procurorii au finalizat investigația și au expediat în judecată dosarul dublului omor din Hiliuți, raionul Fălești, care a avut loc la începutul lunii noiembrie.
Astfel, celor șase inculpați li se incriminează săvârșirea infracțiunii de tâlhărie și omor intenționat.
„Tâlhărie, manifestată prin atacul asupra unei persoane în scopul sustragerii bunurilor, însoțit de aplicarea violenței periculoase pentru viața sau sănătatea persoanei agresate, săvârșită de două sau mai multe persoane, cu cauzarea de daune în proporții considerabile și cu aplicarea unor obiecte folosite în calitate de armă și infracțiunea de omor intenționat, săvârșit asupra a două persoane, de către două sau mai multe persoane, cu deosebită cruzime și cu răpirea persoanelor, cu scopul de a ascunde o altă infracțiune”, se menționează în comunicatul de presă al Procuraturii Generale.
Amintim că pe 4 noiembrie, în fășia forestieră din sectorul de vile de lângă satul Hiliuți, raionul Fălești, au fost depistate corpurile neînsuflețite a doi tineri. Cei doi erau locuitori ai orașului Bălți și aveau 25 și 26 de ani.
Atunci, oamenii legii au declarat că cei doi tineri au fost omorâți din motiv de răzbunare pentru că ar fi trișat în timp ce jucau cărți cu un grup de criminali. Cei doi au reușit să câștige o sumă de trei mii de euro, iar suspecții nu le-ar fi putut ierta faptul că au trișat. Astfel, tinerii au fost ademeniți sub pretextul că suspecții ar fi vrut să-și ia revanșa și să mai joace o partidă de cărți.
Tinerii au mers la locul indicat, iar acolo au fost imobilizați, încărcați în mașină și duși în pădurea din Hiliuți. Acolo, cei doi tineri au fost bătuți în cap cu o rangă de metal până la moarte, iar mașina care îi aparținea uneia dintre victime și cu care au fost duși tinerii în pădure a fost incendiată.
La o zi după depistarea corpurilor neînsuflețite ale tinerilor, Poliția a anunțat că patru suspecți au fost reținuți și că aceștia au antecedente penale, iar la momentul încătușării a fost necesară intervenția mascaților de la Fulger, pe motiv că doi dintre ei erau înarmați. Doi dintre suspecți au fost reținuți în timp ce se aflau acasă, iar doi au fost reținuți în stradă.
În data de 12 noiembrie, oamenii legii au anunțat că au reținut alți doi suspecți de comiterea dublului omor din Hiliuți, raionul Fălești.
Procuratura Generală a precizat că până în prezent, suspecții se află în arest preventiv, cu excepția unuia dintre inculpați, care la moment se află în arest la domiciliu.
Acces interzis - Poliția - Sputnik Moldova, 1920, 17.11.2021
Societate
Dezvăluiri exclusive despre dublul omor din Fălești: Ce spune avocatul unui suspect
Fluxul de știri
0