Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Primăvara bate la ușă: Incredibil câte grade vom avea în următoarele zile

© Sputnik / Salagor CezarAu înflorit ghioceii în orașul Râșcani
Au înflorit ghioceii în orașul Râșcani - Sputnik Moldova, 1920, 09.02.2022
Abonare
Meteorologii anunță temperaturi peste normă pentru această perioadă a anului. Câte grade vor fi.
CHIȘINĂU, 9 feb - Sputnik. Vremea se încălzește și mai mult pe 10 februarie, anunță meteorologii. Potrivit prognozei Serviciului Hidrometeorologic de Stat. Joi temperatura aerului va crește în medie cu trei grade Celsius și va oscila între +8..+13 grade Celsius.
Astfel, în raioanele de nord se vor înregistra între +8..+11 grade Celsius, iar în raioanele centrale vor fi între +9..+12 Celsius. La sudul țării va fi cel mai cald. Acolo, mercurul în termometre va indica între +10..+13 grade Celsius.
Pe 11 februarie valorile termice maxime vor crește și mai mult, ajungând chiar la +15 grade Celsius. În zilele următoare, temperaturile vor descrește ușor, astfel că nu vom avea mai mult de +9 grade.
Potrivit meteorologilor, pe parcursul lunii ianuarie pe teritoriul ţării s-a semnalat vreme neomogenă după regimul termic și cu deficit de precipitații. Vreme anormal de caldă s-a semnalat în prima decadă a lunii ianuarie, când temperatura medie decadală a aerului a atins +2,3..+4,8 grade Celsius, fiind cu 5,7-7,0 grade Celsius mai ridicată față de valorile normei și se semnalează în medie o dată în 10-15 ani.
Totodată, meteorologii anunță că la începutul lunii ianuarie solul a fost dezghețat. În restul zilelor adâncimea de îngheț a solului pe teritoriul țării a variat între 6 și 20 de centimetri. Astfel, culturile de toamnă și plantațiile multianuale în decursul primei luni a anului s-au aflat în stare de repaus vegetativ. Condiţiile meteorologice pentru iernatul culturilor de toamnă și plantaţiilor multianuale au fost satisfăcătoare.
Agricultură - Sputnik Moldova, 1920, 09.02.2022
Economie
Există sau nu riscul ca terenurile să rămână neprelucrate: Ce spun agricultorii
Fluxul de știri
0