Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

Securitatea alimentară în contextul scumpirilor din sectorul energetic

Abonare
Invitatul ediției din 9 februarie a emisiunii „#SputnikTalk” din cadrul Centrului de presă Sputnik Moldova este ex-ministrul Agriculturii și Dezvoltării Regionale Nicolae Ciubuc.
Ediția de astăzi a emisiunii „#SputnikTalk” va fi dedicată securității alimentare a Republicii Moldova în contextul scumpirilor în lanț din sectorul energetic.
Scumpirea gazului, produselor petroliere și energiei electrice va fi urmată de alte scumpiri în lanț. În Republica Moldova deja s-a scumpit pâinea.
Agricultorii sesizează tot mai multe semne de îngrijorare în legătură cu sezonul de primăvară, când vor fi nevoiți să-și lucreze pământul procurând motorina la un preț foarte mare.
Experții în economie agricolă mai subliniază că și grâul s-ar putea scumpi, deoarece elevatoarele utilizează gaz, iar acesta este mai scump de circa trei ori comparativ cu sezonul precedent.
În aceste condiții, tot mai mulți se întreabă ce se poate întâmpla în Moldova cu sectorul agro-alimentar și cu producătorii autohtoni.
Toate aspectele importante legate de acest subiect le discutăm împreuna cu invitatul nostru, fostul ministru al agriculturii Nicolae Ciubuc.
Fluxul de știri
0