Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Kievul a înțeles: Londra îi incită pe ucraineni la război

© AP Photo / Kirsty Wigglesworthpremierului britanic Boris Johnson
premierului britanic Boris Johnson  - Sputnik Moldova, 1920, 09.02.2022
Abonare
Acuze grave i-au fost aduse premierului britanic Boris Johnson de către un cunoscut politolog ucrainean: Ne incită la război!
CHIȘINĂU, 9 feb – Sputnik. Politologul de la Kiev, Vladimir Granovski, i-a răspuns dur, pe postul de televiziune Naș, prim-ministrului Marii Britanii, Boris Johnson, pentru că îi incită pe ucraineni la război.
El spune că Ucraina are probleme ce țin de ecologie, educație, medicină, pandemia de coronavirus, însă toți vorbesc doar despre război.
„Și discută așa ca Boris Johnson: „Ucrainenii sunt o națiune vitează, mergeți și luptați. Noi credem că voi ceți învinge. Până la ultima picătură de sânge”. Dar mergi tu, tovarășe, acasă cu astfel de îndemnuri. De ce ne îndemni pe noi să luptăm și să murim. Și încă și arme ne dau. Asta este incitare la război”, s-a revoltat Vladimir Granovski.
Potrivit lui, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, înțelege că el este dus la abator, iar poporul ucrainean este învățat să fie violent, îl înarmează și îl pregătesc pentru ciocniri armate.
“Noi încetăm să ne mai temem de război. Și acest lucru este cel mai strașnic pentru că, vedeți și Dvs., noi încetăm să ne mai teme de moarte”, a declarat el.
În ultimele luni Occidentul a început să vorbească tot mai des despre pregătirile Rusiei de “a invada” Ucraina. Moscova a dezmințit în repetate rânduri aceste afirmații.
Așa cum a spus reprezentatul Kremlinului în relațiile cu presă, Dmitri Peskov, forțele armate ruse sunt redislocate pe teritoriul național al Federației Ruse și asta nu amenință pe nimeni și nu ar trebuie să îngrijoreze pe nimeni.
Moscova a menționat că agresiunea rusească este folosită ca pretext pentru concentrarea forțelor Alianței Atlanticului de Nord în apropierea hotarelor rusești.
Fluxul de știri
0