Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Atenție la etichetă! Acești conservanți sunt dăunătorii sănătății

© Sputnik / Miroslav RotariSupermarket*
Supermarket* - Sputnik Moldova, 1920, 09.02.2022
Abonare
Etichetele frumoase pot atrage atenția cumpărătorului, însă nu oferă informații complete despre componența produsului.
CHIȘINĂU, 9 feb – Sputnik. Etichetele atrăgătoare ale produselor alimentare au și partea reversă, unde informația importantă despre produs este codată, inclusiv și despre conservanții dăunători pentru sănătate, a declarat nutriționista Tatiana Filippova pentru Canal 5.
Potrivit nutriționistei, prefixele „bio”, „eco”, „fără zahăr”, „fără lactoză”, dar și altele care acum sunt în trend nu fac decât să distragă atenția consumatorului de la cele mai importante informații.
Expertul spune că, înainte de toate, cumpărătorul ar trebui să tragă atenție la componența produsului.

„În primul rând, uitați-vă la primul ingredient care este în componența produsului, pentru că, de regulă ingredientele sunt situate în ordine descrescătoare, așa că ingredientul de pe primul loc este în cea mai mare cantitate în produsul respectiv”, notează Filippova.

Conservanții și aditivii marcați cu litera E merită o atenție deosebită. Nutriționista atenționează că aceștia sunt extrem de periculoși pentru sănătate.
„De exemplu, potrivit Ministerului Sănătății din Rusia, cele mai periculoase E sunt: E-121, E-123, E-216, E-217, E-240. Anume ei sunt cei mai periculoși coloranți și conservanți pentru organism”, a informat Filippova.
Nutriționista a mai adăugat că unii dintre acești aditivi sunt interziși în mai multe țări, deoarece provoacă cancerul.
Biserica - Sputnik Moldova, 1920, 09.02.2022
Când începe postul Paștelui în 2022
Fluxul de știri
0