Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

20 de troleibuze noi vor circula prin Capitală: Când vor fi puse pe linie

© Sputnik / Mihai CarausЛюди и общественный транспорт
Люди и общественный транспорт  - Sputnik Moldova, 1920, 08.02.2022
Abonare
Primăria Chișinău a procurat 20 de troleibuze noi din Belarus și acum ele sunt în proces de asamblare. Vezi de când acestea vor circula pe străzile din Capitală.
CHIȘINĂU, 8 feb - Sputnik. Municipalitatea anunță că au fost procurate 20 de troleibuze noi din Belarus și că acestea sunt în proces de asamblare. Potrivit Primăriei Chișinău, noile troleibuze vor circula pe străzile Capitalei începând cu luna martie.
Noile unități de transport dispun de sisteme de aer condiționat și de supraveghere video, loc special amenajat pentru bagajul de mână, prize USB pentru încărcarea dispozitivelor electronice și rampă retractabilă pentru accesul persoanelor în scaun rulant. Totodată, troleibuzele au blocuri optice pe bază de LED și oglinzi cu sistem de încălzire.
Potrivit unui comunicat de presă al Primăriei, edilul-șef a solicitat responsabililor să urgenteze asamblarea celor 20 de troleibuze, astfel ca acestea să poată fi puse pe linie la începutul lunii martie.
Ion Ceban a menționat că pe străzile Capitalei nu mai circulă transport vechi, deoarece în anii 2020 - 2021, municipalitatea a achiziționat 82 de troleibuze noi. În acest an, în bugetul municipal sunt prevăzute 190 de milioane de lei pentru achiziționarea și asamblarea troleibuzelor și autobuzelor noi.
Greva transportatorilor - Sputnik Moldova, 1920, 08.02.2022
Societate
Greva șoferilor: Când va fi reluată circulația transportului în Moldova
Fluxul de știri
0