Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Greva șoferilor: Când va fi reluată circulația transportului în Moldova

© Sputnik / Mihai CarausGreva transportatorilor
Greva transportatorilor - Sputnik Moldova, 1920, 08.02.2022
Abonare
Președintele Asociației Patronale a Operatorilor de Transport Auto a explicat pentru Sputnik ce ar putea urma după greva transportatorilor care a început ieri.
CHIȘINĂU, 8 feb - Sputnik. Luni în Moldova a început greva transportatorilor, care va dura până în data de 9 februarie inclusiv. Aproximativ 90% dintre curse au fost sistate.
„Dacă ministerul consideră că acest lucru este normal și nu a afectat cu adevărat posibilitatea de deplasare a oamenilor, atunci cetățenii ar trebui să aprecieze aceste declarații ale structurii”, a spus președintele Asociației Patronale a Operatorilor de Transport Auto Oleg Alexa în studioul Radio Sputnik Moldova.
Potrivit lui, dacă structurile abilitate nu vor acorda atenție problemelor din sectorul transporturilor și nu vor începe să le rezolve, atunci cursele vor fi sistate nu în semn de protest, ci în general.

Ce se va întâmpla după greva transportatorilor

Dacă după încheierea grevei de trei zile autoritățile nu vor reacționa, atunci transportatorii se vor întruni într-o ședință și vor analiza planul lor de acțiune în continuare, a spus Alexa.
"Cel mai probabil, vom anunța noi proteste. Nu exclud ca vom anunța programul protestelor. Până nu vom obține ce dorim, nu ne vom opri. Situația este deja de așa natură încât nu avem nimic de pierdut", a adăugat el.
Decizia de a intra în grevă a fost luată în semn de protest față de inacțiunile ministerului de resort, care refuză să majoreze tarifele pentru călătorie. Lucrătorii din transport susțin că activează în pierdere pe fondul creșterii prețurilor la combustibil.
Fluxul de știri
0