Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Din ce în ce mai scumpi: Cât va costa benzina și motorina pe 9 februarie

© AFP 2024 / RONALDO SCHEMIDTBenzină
Benzină - Sputnik Moldova, 1920, 08.02.2022
Abonare
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a publicat noile prețuri plafon la carburanți.
CHIȘINĂU, 8 feb - Sputnik. Carburanții ar putea să se scumpească și mâine. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a stabilit noile prețuri plafon la produselor petroliere principale de tip standard.

Astfel, pentru un litru de benzină 95, șoferii ar putea achita până la 23,58 de lei, cu 15 bani mai mult față de ziua de astăzi. Litru de motorină se scumpește la fel cu 15 bani și va ajunge la 20,51 de lei. De la începutul acestui an, benzina 95 și motorina s-au scumpit cu peste 2 lei pentru un litru.

Amintim, ANRE a precizat pe 7 februarie într-un comunicat de presă că nivelul prețurilor la produsele petroliere este în continuare puternic influențat de creșterea cotațiilor la bursele internaționale.
„Doar în ultimele 10 zile cotațiile Platts pentru produsele petroliere principale s-au majorat cu peste 50 $/tona și au depășit nivelul de 890 $/tona pentru benzină și 825 $/tona pentru motorină. În cadrul sesiunilor din săptămâna precedentă cotația petrolului Brent a depășit pragul de 93 $/baril, valoare înregistrată ultima dată în luna octombrie a anului 2014”, este menționat în comunicatul ANRE.
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică asigură consumatorii că mecanismul actual de formare a prețurilor la produsele petroliere principale de tip standard generează prețuri corecte, transparente și ușor de verificat. Acestea reflectă fidel evoluțiile pe piața internațională și exclude posibilitatea companiilor petroliere să intervină în procesul de stabilire a prețurilor prin majorări nejustificate.
Глава Молдовагаз Вадим Чебан - Sputnik Moldova, 1920, 08.02.2022
Economie
Vadim Ceban: Gazprom a fost întotdeauna loial Moldovei
Fluxul de știri
0