Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Vadim Ceban: Gazprom a fost întotdeauna loial Moldovei

© Sputnik / Mihai CarausГлава "Молдовагаз" Вадим Чебан
Глава Молдовагаз Вадим Чебан - Sputnik Moldova, 1920, 08.02.2022
Abonare
Șeful Moldovagaz este convins că toate problemele existente țin de partea moldovenească.
CHIȘINĂU, 8 feb – Sputnik. „Gazprom” a fost întotdeauna loial Moldovei, a spus șeful „Moldovagaz”, Vadim Cheban.
„Unii vor să dea vina pe Gazprom pentru toate, dar Gazprom a fost întotdeauna loial față de Moldovagaz și Republicii Moldova. Ni s-a oferit ocazia să semnăm un acord privind stingerea datoriilor în termen de 5-7 ani - este vorba de peste 700 de milioane de dolari pentru malul dreaptă”, a spus el într-o emisiune online.
Vadim Cheban este convins că problemele existente au apărut din cauza neajunsurilor în mecanismul de plată a gazelor consumate în Moldova. El a remarcat că tariful din ultimii ani nu s-a modificat în conformitate cu dinamica prețurilor la gaze, ceea ce a dus la formarea datoriilor și a abaterilor financiare.
Ceban: În februarie gazul va fi mai ieftin cu 100 de dolari, dar tariful va rămâne același>>>
Anterior, șeful Moldovagaz a spus că tariful aprobat de ANRE pe 28 ianuarie 2022 cuprindea doar un sfert din totalul abaterilor financiare ale Moldovagaz, respectiv 515,33 milioane lei.
„În total, în 2021, Moldovagaz, din cauza nereturnării costului efectiv plătit al gazelor naturale din tariful de furnizare către consumatorii finali, a acumulat abateri negative de tarif în valoare de 2.061,3 milioane lei”, a spus Ceban.
Anterior, Cheban a spus că prețul de cumpărare a gazului pentru Moldova în februarie va fi de 563 de dolari. În ianuarie, prețul era de aproximativ 647 de dolari.
автозаправка - Sputnik Moldova, 1920, 06.02.2022
Analize și opinii
Prețurile astronomice la benzină – marea escrocherie a guvernanților PAS
Fluxul de știri
0