Putin a dat indicații să fie asigurată livrarea gratuită a gazului către Focurile veșnice

© Sputnik / Maxim TopalFocul veșnic
Focul veșnic - Sputnik Moldova, 1920, 08.02.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Președintele Rusiei Vladimir Putin a dat indicații să se asigure livrarea gratuită a gazului către Focurile veșnice până în data de 1 mai.
CHIȘINĂU, 8 ian - Sputnik. Vladimir Putin a dat indicații Guvernului și conducerii Gazprom să furnizeze gratuit gaze pentru Focul veșnic și Flacăra Memoriei din țară până la 1 mai, anunță RIA Novosti care citează site-ul Kremlinului.
„Guvernul Federației Ruse, împreună cu societatea publică pe acțiuni Gazprom, să organizeze, cu titlu gratuit, furnizarea de gaze naturale pentru a asigura arderea constantă a Flăcării Eterne și arderea periodică a Focului Memoriei la locurile de înhumare a soldaților și la complexele memoriale”, se menționează în document.
Amintim că în luna octombrie a anului trecut Ministerul Apărării de la Chișinău a anunțat că a decis să stingă ”Focul veșnic” de la Complexul memorial „Eternitate” în legătură cu faptul că în țară a fost decretată stare de urgență în domeniul gazelor naturale.
Ministerul a precizat atunci că decizia a fost luată temporar până la remedierea sistemului de injecție a gazelor.
Însă după ce mai mulți chișinăuieni au venit cu lumânări la memorialul „Eternitate”, Chișinău-Gaz a repornit alimentarea cu gaze.
Ulterior, premierul Natalia Gavrilița a declarat că Focul Veșnic de la complexul Eternitate a fost stins astăzi dintr-o greșeală tehnică și că nu a fost o acțiune premeditată. Asta deși flacăra a fost preluată de militarii Companiei Garda de Onoare din cadrul Regimentului de Stat Major „General de brigadă Nicolae Petrică” și transportată la Muzeul Gloriei Militare din Brigada de infanterie motorizată „Ștefan cel Mare”.
În aceeași zi, șeful Rossotrudnicestvo, Evgenii Primakov a declarat că dacă statul moldovenesc nu-și poate îndeplini datoria față de cei care au căzut pentru a învinge fascismul, Rossotrudnicestvo este gata să-și asume această datorie și să achite facturile la gaz pentru Focul Veșnic din Chișinău.
Наталья Гаврилица - Sputnik Moldova, 1920, 22.10.2021
Editoriale
De ce minte Natalia Gavrilița și unde focul veșnic este, cu adevărat, veșnic
Primakov a adus cuvinte de recunoștință acelor cetățeni ai Moldovei care nu au acceptat o astfel de decizie a autorităților și au venit la memorial cu lumânări pentru ca Focul Veșnic să continue să ardă.
Fluxul de știri
0