Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Aliștein: Când se va încheia pandemia de coronavirus

© Sputnik / Pavel Bednyakov / Accesați arhiva multimediacovid
covid - Sputnik Moldova, 1920, 08.02.2022
Abonare
Profesorul și virusologul Anatolii Davidovici Aliștein de la Centrul „Gamalei” din Rusia a spus când se va încheia pandemia de coronavirus.
CHIȘINĂU, 8 feb – Sputnik. În ultima perioadă se vorbește intens despre faptul că imunitatea în masă va fi sfârșitul pandemiei de coronavirus, care persistă în lume de doi ani, însă nu toți experții sunt de aceeași părere. Cunoscutul virolog, cercetător șef la Centrul de Cercetare pentru Epidemiologie și Microbiologie „Gamalei”, Anatolii Aliștein, a oferit un interviu pentru Sputnik Moldova și a vorbit pe tema imunității în masă.

"Când sunt infectați, oamenii dobândesc imunitate, puternică sau nu, dar o fac. Oamenii sunt vaccinați și starea imunitară a populației crește", a spus omul de știință.

Există un sentiment de optimism, un sentiment care spune că în curând totul ar trebui să se termine, susține virusologul.
„Pe fundalul numărului mare de îmbolnăviri cu omicron, imunitatea se dezvoltă la mulți, imunitatea colectivă este îmbunătățită, iar proprietățile virusului se schimbă și toate acestea ar trebui să ducă la sfârșitul pandemiei”, a spus Aliștein.
 COVID  - Sputnik Moldova, 1920, 08.02.2022
Coronavirus
COVID-19 în Moldova: Câte cazuri au fost înregistrate pe 7 februarie
Însă nu vom putea uita definitiv de coronavirus, cel mai probabil, boala va deveni sezonieră și va fi controlată, mai spune expertul.
"Omicron se răspândește rapid, dar nu are o letalitate atât de mare. Modificarea genomului slăbește treptat virusul, astfel că epidemia nu se va încheia complet, dar vom ajunge într-o stare în care îi vom acorda mai puțina atenție", a declarat Aliștein.
Varianta omicron a coronavirusului este de două ori mai contagioasă decât gripa, motiv pentru care se răspândește atât de repede, a declarat anterior șefa ”Rospotrebnadzor”, Ana Popova, scrie RIA Novosti.
„Este foarte contagioasă, este de două ori mai contagioasă decât virusul gripal și de aceea se răspândește atât de repede”, a spus Popova.
Операция по удалению опухоли головного мозга в НИИ онкологии имени П.А. Герцена - Sputnik Moldova, 1920, 07.02.2022
Coronavirus
Medici de top avertizează: Numărul cazurilor de cancer va crește din cauza COVID-19
Fluxul de știri
0