Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Săptămâna începe cu scumpiri la carburanți: Noile prețuri stabilite de ANRE

© Sputnik / Valeriy Melnikov / Accesați arhiva multimediaПовышение цен на бензин
Повышение цен на бензин - Sputnik Moldova, 1920, 07.02.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
ANRE a publicat noile prețuri plafon la carburanți pentru ziua de 8 februarie - cât ar putea costa benzina și motorina.
CHIȘINĂU, 7 feb - Sputnik. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a afișat noile prețuri plafon la carburanți. Astfel, mâine benzina și motorina s-ar putea din nou scumpi.

Prețul plafon ANRE pentru benzină și motorină - 8 februarie

Prețul pentru benzina cu cifra octanică 95 este de 23 de lei și 43 de bani pentru un litru, cu 11 bani mai mult față de ziua de 1 februarie. Prețul la motorină va crește cu 13 bani și va costa 20 lei și 36 bani.

Potrivit ANRE, nivelul prețurilor la produsele petroliere este în continuare puternic influențat de creșterea cotațiilor la bursele internaționale. Astfel, doar în ultimele 10 zile cotațiile Platts pentru produsele petroliere principale s-au majorat cu peste 50 $/tona și au depășit nivelul de 890 $/tona pentru benzină și 825 $/tona pentru motorină.
"În cadrul sesiunilor din săptămâna precedentă cotația petrolului Brent a depășit pragul de 93 $/baril, valoare înregistrată ultima dată în luna octombrie a anului 2014", precizează Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică.
ANRE asigură consumatorii că mecanismul actual de formare a prețurilor la produsele petroliere principale de tip standard generează prețuri corecte, transparente și ușor de verificat. Acestea reflectă fidel evoluțiile pe piața internațională și exclude posibilitatea companiilor petroliere să intervină în procesul de stabilire a prețurilor prin majorări nejustificate.
Energie electrică - Sputnik Moldova, 1920, 07.02.2022
Economie
Care vor fi consecințele majorării tarifului la energia electrică pentru economie - expert
Fluxul de știri
0