Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Care vor fi consecințele majorării tarifului la energia electrică pentru economie - expert

© Sputnik / Mihai CarausEnergie electrică
Energie electrică - Sputnik Moldova, 1920, 07.02.2022
Abonare
Expertul în energetică Sergiu Ungureanu a explicat ce consecințe vor urma după majorarea tarifului la energia electrică.
CHIȘINĂU, 7 feb - Sputnik. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică va examina posibilitatea de revizuire a tarifelor la energia electrică în data de 15 februarie. Anunțul a fost făcut în emisie la un post de televiziune de către directorul ANRE Veaceslav Untilă.
„Orice majorare a tarifului la energia electrică, gaze implică o creștere a prețurilor pentru toate produsele care sunt oarecum legate de consumul de energie”, a declarat în emisie la Radio Sputnik Moldova expertul în energetică Sergiu Ungureanu.
Potrivit lui, o nouă majorare a tarifelor la energia electrică va afecta semnificativ bugetul cetățenilor și mai ales segmentele social-vulnerabile ale populației.
"Avem deja energie foarte scumpă în comparație cu venitul mediu al unei persoane. Din păcate, suntem în fața unui șoc economic și social puternic", a spus invitatul.
El a atras atenția asupra faptului că „veniturile cetățenilor nu cresc în același ritm cu tarifele la energia electrică, gaze și produsele conexe”.
Fluxul de știri
0