Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Primăria Capitalei renunță la corturile anti COVID-19: Care este motivul

© Sputnik / Mihai Carauscorturi COVID-19
corturi COVID-19 - Sputnik Moldova, 1920, 07.02.2022
Abonare
Corturile de testare pentru coronavirus, instalate în apropierea policlinicilor, centrelor de consultanță și diagnostic, vor fi scoase. Primarul a explicat care este motivul.
CHIȘINĂU, 7 feb - Sputnik. Autoritățile municipale au decis să renunțe la corturile anti COVID-19 amenajate în mai multe puncte din sectoarele Capitalei. Anunțul a fost făcut de primarul Chișinăului, Ion Ceban, pe pagina sa de Facebook.
Potrivit primarului, în ultima perioadă se atestă o stabilizare epidemică în ceea ce privește infecția COVID-19, iar numărul de îmbolnăviri este în descreştere.
"Ţinând cont de situaţia epidemiologică, din această săptămână, nu vor mai fi amplasate corturile pentru testare. Rolul acestor corturi a fost important în perioada fluxului mare la testările COVID-19", a scris Ceban.
În context, Ceban i-a mulțumit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență pentru ajutor în amenajarea corturilor.
"Mulţumesc pentru solidaritate colegilor de la IGSU şi MAI - este un exemplu frumos şi corect de cooperare şi gestionare a situaţiei pandemice", a mai scris Ceban.
IGSU a instalat noi corturi pentru informarea despre pericolul infectării cu virusul COVID -19                                    - Sputnik Moldova, 1920, 24.01.2022
Coronavirus
În Capitală au fost instalate corturi anti COVID: Cine se poate testa la ele
Amintim că pe 24 ianuarie în Capitală au fost amenajate 16 corturi pentru ca oamenii să poată fi testați, iar astfel personalul medical să poată face față fluxului mare de pacienți.
Potrivit IGSU, 12 corturi au fost amplasate în apropiere de policlinici, iar alte patru corturi în apropiere de centrele de consultanță și diagnostic.
Corturi au fost dotate cu lumină și corpuri de încălzit. Punctele de testare au activat zilnic, în intervalul orelor 07:30 - 17:30.
Fluxul de știri
0