Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

În Capitală au fost instalate corturi anti COVID: Cine se poate testa la ele

© Photo : Facebook / Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAIIGSU a instalat noi corturi pentru informarea despre pericolul infectării cu virusul COVID -19
IGSU a instalat noi corturi pentru informarea despre pericolul infectării cu virusul COVID -19                  - Sputnik Moldova, 1920, 24.01.2022
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
La solicitarea autorităților locale, IGSU a instalat 16 corturi în Capitală pentru ca oamenii să poată fi testați și acolo, iar astfel personalul medical să poată face față fluxului mare de pacienți. Vedeți unde sunt amplasate aceste corturi.
CHIȘINĂU, 24 ian - Sputnik. Cele 16 corturi solicitate de la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență au fost instalate astăzi în Chișinău. Astfel, începând din această dimineață, persoanele suspecte la noul coronavirus pot fi deja testate. Potrivit IGSU, 12 corturi sunt amplasate în apropiere de policlinici, iar alte patru corturi pot fi găsite la centrele de consultanță și diagnostic.
Responsabilii din cadrul IGSU susțin că aceste corturi sunt dotate cu lumină și corpuri de încălzit, astfel ca personalul medical să poată lucra în interiorul acestora.
Corturile au fost instalate la solicitarea Primăriei municipiului Chișinău după ce a crescut numărul persoanelor cu simptome asociate COVID-19. Este de menționat că testarea în aceste corturi se efectuează doar la indicația medicilor de familie.
Astfel, înainte de a se testa, persoana trebuie să se adreseze la medicul său de familie și dacă aceasta prezintă simptome de boală, atunci medicul îi indică să meargă la testare. În corturi se efectuează atât teste PCR, cât și teste rapide.
„Noi vom avea posibilitatea să asigurăm încontinuu testarea unui flux sporit de beneficiar la COVID-19. (...) Deocamdată, noi ne isprăvim cu acest flux, dar în zilele imediat următoare ne așteptăm la un flux mai mare. Aceste teste se efectuează în conformitate cu protocolul clinic, în baza definiției de caz „caz suspect”, respectiv suspecția este stabilită de către medicul de familie și atunci medicul de familie emite bilet de trimitere pentru această testare”, susține Alexandru Barbăroșie, vicedirector medical al AMT Centru
Este de menționat că și punctele de testare din cadrul Centrelor Medicilor de Familie continuă să activeze, iar corturile vin doar să micșoreze din povara lucrătorilor medicali. Punctele de testare vor activa zilnic, în intervalul orelor 07:30 - 17:30.
Anterior, Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a decis că accesul în instituțiile de asistență medicală primară se va efectua doar în baza programărilor prealabile. Se va face excepție doar în cazurile de urgență medico-chirurgicală și cele în care oamenii solicită vaccinarea împotriva COVID-19.
Totodată, membrii CESP au decis să fie reduse vizitele și examinările cu scop profilactic în cadrul instituțiilor de asistență medicală de pe teritoriul municipiului.
Fluxul de știri
0